Донецькі бізнесмени відтіснили «Континіум» від «Укрзалізниці»

Донецькі бізнесмени відтіснили «Континіум» від «Укрзалізниці»
У 2013-му році перший великий договір на постачання дизельного палива «Укрзалізниця» уклала з «Першою паливною компанією».

А минулого року основними постачальниками палива для українських поїздів були компанії, які входять до групи «Континіум», що належить бізнесменам з Волині Степану Івахіву та Ігорю Єремєєву (86-е і 90-е місця у списку найбагатших українців), пише Forbes.ua.

Згідно із «Вісником держзакупівель», в 2011-му році «Укрзалізничпостач», який відповідає за матеріальне забезпечення залізничників, закупив у фірм «Укрпостач-Нафтотрейд» і «Континент Нафто Трейд» з групи «Континіум» майже дворічний запас дизеля більш ніж на чотири мільярди гривень.

«В останні роки наша частка коливалася від 50 до 80%. Розраховуємо її зберігати і в майбутньому», - зазначає гендиректор мережі АЗС WOG (одне з провідних підрозділів «Континіуму», - Forbes.ua) Сергій Корецький.

Зробити це буде непросто: в «Континіуму» з'явився серйозний конкурент.

Бо вже 17 січня 2013-го року «Укрзалізничпостач» уклав з «Першою паливною компанією» договір на постачання 206 тисяч тонн дизельного палива на 2,8 мільярда гривень - половина замовлення дісталася новачкові.

У чому секрет успіху «Першої паливної»? У неї - солідний родовід. Компанію заснувала інвестгрупа «Альтана Капітал» Анатолія Амеліна, який в 2010-му році перейшов з поста її гендиректора на роботу в національну комісію з цінних паперів та фондового ринку.

Біля витоків «Альтана» стояв нинішній міністр економічного розвитку Ігор Прасолов, у 2000-му - перший генеральний директор групи СКМ, яка управляє активами Ріната Ахметова. «Альтана» зберігає тісні зв'язки з найбагатшим жителем України: наприклад, в 2012-му компанія придбала для «Метінвесту» 40% акцій заводу «Запоріжвогнетрив».

Де молода компанія візьме стільки палива, щоб задовольнити потреби залізничників - окреме питання. Директор «Консалтингової групи А-95» Сергій Куюн припускає, що одним з постачальників «Першої паливної» може стати той же «Континіум». «Його козир - в хороших контактах на ринку Росії», - підкреслює Куюн.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
вот так Львовянин и Ровенчанин.
Відповісти
Всетаки голосування з пр не дає всіх благ :)
Відповісти
Уроди ... все їм мало,не нажеруться !!! Вірю прийде час і лопнуть!!! Я за Уракїну без донбасу ... скоро в рідному Луцьку для живого місця не залишиться,все ця наволоч загребе!!!
Відповісти
Шкода наших хлопців.
Скоро за комунальні послуги будемо сплачувати через Донецькі філії банків.
Відповісти
Останні новини
Донецькі бізнесмени відтіснили «Континіум» від «Укрзалізниці»
13 лютий, 2013, 12:15