У вечірньому Луцьку – «Перша хвилина миру». ФОТО

У вечірньому Луцьку – «Перша хвилина миру». ФОТО
У Луцьку з нагоди Дня пам’яті та примирення влаштували акцію “Перша хвилина миру”.

Дійство відбулося увечері 8 травня.

"Першій хвилині миру" передував пам'ятний концерт на честь усіх жертв Другої світової війни.

Лучани із символічними знаками-маками на грудях у скорботі слухали музичні твори у виконанні оркестру та місцевих співаків. Незважаючи на пізню годину, на Театральному майдані міста було чимало людей.







До тих, хто прийшов на Театральний майдан вшанувати пам'ять полеглих у Другій світовій війні, першим звернувся голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко. Він зауважив, що майже 69 років в Україні не було війни. І сьогодні, коли країна знову потерпає від дій агресора, відзначення такого дня є дуже актуальним.





"Ми мусимо думати про мир, про перемогу, мусимо показати нашому сусідові, що мирні люди можуть дати відсіч тим, хто посягає на нашу цілісність, на наше щастя, на світле життя", - сказав очільник області.

До слів Савченка приєдналися й заступник голови Волиньради Роман Карпюк та секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт. Вони висловили сподівання, що невдовзі в Україні закінчиться війна і лучани матимуть нову традицію - відзначати першу хвилину миру після
війни з Росією, яка досі триває.







Завершили ж дійство спільним виконанням Гімну України та тим, що у вечірнє небо символічно випустили жовті та блакитні сяючі кульки.

Нагадаємо, вранці 8 травня пам'ятні заходи відбулися на меморіальному комплексі "Вічна слава". Окрім того, цього дня волиняни поклали квіти до пам’ятного фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за Єдність України», що на Театральному майдані у Луцьку.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У вечірньому Луцьку – «Перша хвилина миру». ФОТО
08 травень, 2018, 23:39