Пікет «Інтера» й обливання нечистотами: День перемоги у Києві. ФОТО. ВІДЕО

Пікет «Інтера» й обливання нечистотами: День перемоги у Києві. ФОТО. ВІДЕО
9 травня "Національний корпус" та "Національні дружини" організували пікет під стінами каналу "Інтер" з вимогою позбавити його ліцензій, а представники радикальної групи С14 облили нечистотами і зеленкою голову Російського центру науки і культури.

Про це пише ВВС Україна.

"Сьогодні, 9 травня, "Національний Корпус" прийшов до будівлі телеканалу "Інтер" з вимогою позбавити ліцензії канал олігарха-колаборанта Льовочкіна, в ефірі якого системно проводиться антиукраїнська редакційна політика", - говориться у заяві "Нацкорпусу".

Пікетувальники також вимагають від "Інтера" прибрати з його вечірнього концерту до 9 травня "пропагандистські заяви, озвучені ведучими концерту на відеофрагменті, що потрапив у мережу інтернет".

"Якщо цього не відбудеться, ми залишаємо за собою право на будь-які адекватні дії у відповідь", - погрожують у "Нацкорпусі".

Раніше у соцмережах з'явилося відео з, як зазначається, концерту телеканалу "Інтер" до Дня перемоги, у якому ведучі заявили, що "не можуть дозволити, щоб вулиці наших міст називали іменами фашистських злочинців, а їхні портрети безнаказано проносили в факельних ходах по нашій столиці, де кожен метр политий кров'ю наших співвітчизників".

Згодом Нацрада з питань телебачення закликала "Інтер" "припинити спроби розколювати країну".

Сам канал ситуацію не коментував. 9 травня у його телепрограмі залишається концерт "Перемога. Одна на всіх". Чи буде у ньому згаданий фрагмент - невідомо.

Також 9 травня у Києві представники праворадикальної організації С14 облили нечистотами та зеленкою керівника Російського центру науки і культури Костянтина Воробйова.



Відео інциденту опублікували волонтери Роман Сініцин та Родіон Шовкошитний, які, за їхніми словами, "випадково опинилися поруч".



На ньому Костянтин Воробйов каже, що його "облили невідомі".

У київській поліції на питання BBC News Україна, чи звертався хтось до неї через згадані інциденти, відповідь не дали, однак пообіцяли згодом опублікувати інформацію про загальну ситуацію у столиці 9 травня.

У середу в Києві проходить ряд акцій на честь річниці завершення Другої світової війни.

У районі Парку слави обмежено рух та чергують сотні правоохоронців.

Поліцейські поблизу станції метро "Арсенальна" затримали чоловіка, який намагалася з рушницею пройти на територію проведення масових заходів. Його зброю відправили на експертизу, а самого чоловіка - у райвідділок для встановлення особи.

Крім того, правоохоронці виявили двох жінок із забороненою символікою. Їм оформлюватимуть проколи про адміністративні правопорушення. За даними сайту "Главком", одна з жінок - матіра загиблої депутатки Ірини Бережної Олена, яка намагалася пройти на акцію "Безсмертний полк" з "георгіївською стрічкою".

Медіа також повідомляють про те, що кілька націоналістів намагалися прорвати кордон поліції біля "Арсенальної", внаслідок чого було затримано голову броварського осередку організації "Моноліт".

А загалом по Україні заплановано близько 1,5 тис. заходів до Дня перемоги. Очікується, що у них візьмуть участь 355 тис. людей, а порядок по всій країні охоронятимуть більше 25 тис. правоохоронців.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хватає ж у нашій неньці таких дурнів .....
а ще у Ковелі памятник осквернили....
хворі.....шкода їх!!! вразуми їх Господи..помилуй!!!!
Відповісти
Що до інтера - то хлопці праві, це рупор агресора.
Відповісти
Хворі люди можуть таке робити.
Відповісти
Нац.корпус - це вже не люди. Це - мутанти.
Відповісти
Останні новини
Пікет «Інтера» й обливання нечистотами: День перемоги у Києві. ФОТО. ВІДЕО
09 травень, 2018, 14:57