В Україні ввели ЗНО для четвертокласників

В Україні ввели ЗНО для четвертокласників
Діти, які цьогоріч підуть до школи, після четвертого класу проходитимуть зовнішнє незалежне оцінювання. А ті, які вже навчаються, матимуть державну підсумкову атестацію.

Окрім цього, ще одним нововведенням закону “Про освіту”, зі слів начальниці управління освіти Волинської обласної державної адміністрації Людмили Плахотної, є академічна свобода для вчителів, - інформує 12 канал.

Проте, як саме проходитиме процес тестування – поки невідомо. Наразі, батькам не варто хвилюватися, кажуть у відомстві, адже результати не суттєво впливатимуть на подальший процес навчання.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: діти, школа, ЗНО
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 20
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вони геть з глузду з'їхали....і так таке навантаження в школі..а ще дітки хворіють постійно , то ще нерви тим дітям добавили...і це казали , що полегшують систему освіти. Ще б самі такі розумні були, як дітей хочуть зробити.
Відповісти
От курва геть здуріли, дайте дітям хотя би спокій, хай навчаються спокійно, чи вонм думають якщо їх грузити з дитинства отакими подгончіками вони стануть вундеркіндами? Нема куда гроші діти, та краще на масовий ремонт грошей повиділяйте в школах , ооооох курва бісить .....
Відповісти
Чому така реакція батьків на це зно-тепер теж здають екзамени після четвертого класу.А як це називатимуть-не особливо принципово.Розумненькі діти складуть добре,а тупі -ні.Їх батьки якраз і проти цього зно.
Відповісти
Дурдом веселка якась ще зробіть для першого класу нафіга зно дітям не розумію я вас
Відповісти
Хто погано здасть ЗНО, його що, не візьмуть в 5й клас? :)
Відповісти
А тоді ми дивуємось,звідки у наших дітей порушена психіка!Може ще в нутробі матері проводити експерименти на готовність до навчання???
Відповісти
Не розумію чому всі ниють , просто замість ДПА(де всі діти списують під носом вчителів) тепер буде зно , де списування не буде .
Відповісти
Ви що зовсім здуріли вони ж діти я розумію в 11 але в 4 це абсурд
Відповісти
ЗНО це тобто не в своїй школі, з чужими вчителями? Для малих це стрес. Розгубляться, деякі не покажуть свого справжнього рівня знань. Сільські діти теж??? Возити їх кудись будуть? ЖАх!
Відповісти
ЗНО запроваджували для подолання корупційних схем під час вступу у ВУЗи. Яка потреба його проводити у 4 класі? Перевірити якість навчання, тобто вчителя, можна чимось на кшталт "зріз" підготовлений незалежними спеціалістами, проведений у своїй школі своїм вчителем, але з залученням спостерігача, і перевірений третьою особою. Але в жодному разі не в чужі школі разом з зовсім чужими людьми.
Відповісти
Шо за кіпіш, в чому проблема? Завжди після 4 класу здавали дпа і тд. Тепер не зможете домовлятись з вчителями за оцінки? Оце так біда.
А щодо чужих вчителів, то після 4 класу у ваших дітей уроки вестиме вже не один викладач, а якщо дитина перелякана і не може дати собі з таким ради, то це вже проблема вашого виховання.
Відповісти
Діти бувають різні і по різному себе поводять при чужих перевіряючих на відкритих уроках. Деякі так соромляться, що взагалі не відповідають і мовчать. Сільські бувають такі, що їх до 3го класу привчають сидіти за партою весь урок і не ходити по класу. Міські їнша справа, а я подивлюся, як будуть це ЗНО проводити з 4-класниками з малих сіл, ну ну.
Відповісти
Суть зно ... Чи вчитель працює? Чи переводити дитину в 5 клас? Чи вигнати зі школи вразі невдалого складання іспиту? Просто для ведення статистики? Тупо баблішка виділити?... А ну так треш якось хєрити гроші. Ну то сукі розділіть тоді школи на три етапи по 4 роки з відповідними нахилами в залежності до можливостей,здібностей дитини. Програму шкільну краще перегляньте ті зошити по 50 грн на предмет вилучать ту мясоєдову з її англійською нах з програми! Дайте гроші на гуртки і не забороняти здавати в оренду приміщення навчальних закладів під це.
Відповісти
Значить, спочатку усе в ігровій формі початковим класам а потім ЗНО. Це якийсь абсурд. Зараз зарано щось вигадувати, бо невідомо ж , як воно буде проводитись. Але мені шкода вчителів, остання чверть четвертого класу піде на підготовку до ЗНО, а може й півроку.. А як пояснити дітям, як заповнювати ЗНОшні роботи, щоб чисто було. То ж не 11 клас, то ще діти! Вони як накалякають, хто то буде розбирати?
Відповісти
Несвіт і Карп'юк не кращі. А програма розрахована на міських просунутих, того діти і не встигають засвоїти без репетиторів, бо занадто складна. Нехай спрощують
Відповісти
Українська мова,Українська література,англійська мова, алгебра,Історія,біологія,Хімія,фізика
Відповісти
Хто з ЙОПу?
Відповісти
А як кожного року при СССР діти здавли, я гадаю це нормально, адже є діти яким потрібно зістатисть на другий рік.
Відповісти
Нє ну серйозно, нашо дітям ЗНО. Якшо вони хочуть шоб прогресував науковий прогрес в країні і тд., то для початку треба покращити систему освіти (напр. не грузити дітей термінами і теорією , а показували б на практиці де можна ці знанння використати. І зробити концентрацію на певних реально потрібних предметах, а не забивали б фігньою мізки. По біології в 9му вчать те, шо в раніше вчили в 11, і все вирвано і не пов'язано між собою і нічого не зрозуміло.) От ми вчимо математику, і навіть на фізиці не можемо застосувати ті знання з математики.
Відповісти
Останні новини
В Україні ввели ЗНО для четвертокласників
10 травень, 2018, 11:10