У Луцьку презентували зворушливий проект за участю патрульних і їхніх мам. ФОТО

У Луцьку презентували зворушливий проект за участю патрульних і їхніх мам. ФОТО
Луцьк став одним із небагатьох міст, які долучились до соціального руху «Тонка синя лінія», що прийшов в Україну зі США і спрямований на зближення суспільства із патрульними поліцейськими.

Презентація проекту відбулась 10 травня у Молодіжному центрі Волині.

Про рух «Тонка синя лінія» розповів очільник патрульної поліції Волинської області Олександр Вовченко. За його словами, між добром і злом, яке є на вулицях, є всього-на-всього синя лінія, яка уособлює поліцейських.



«Цей проект для того, аби показати, що патрульна поліція стала ближча суспільству. Ми хочемо, щоб і бізнес, і прості громадяни підтримували правоохоронну систему, зокрема патрульну поліцію. Ми презентуємо ці речі на підтримку наших копів, тому що найбільша підтримка наших дівчат і хлопців – це, звичайно, сім’я. Ми чекаємо фідбеку від суспільства, тому що ці молоді хлопці і дівчата прийшли з певними амбітними цілями, одна з цих цілей – забезпечити правопорядок в нашому місті і по всій країні. Але їм потрібна ваша підтримка», - сказав Вовченко, мовляв якщо цієї підтримки не буде, ніяке фінансування держави і хороші умови праці не будуть «тримати» поліцейських на посаді.

До руху долучилась мережа пекарень «Сулі Гулі» та ПАТ «Теремно хліб», де поліцейські зможуть купувати продукцію за знижкою.

Директор мережі «Сулі Гулі» Андрій Дмитрієв розповів, що поліція у своїй діяльності стикається із внутрішніми ворогами – тими людьми, які порушують закон та неадекватно ставляться до поліції.



«Бачачи цих хлопців і дівчат, я розумію, що вони ніколи не звернуться по допомогу до нас. Ми маємо зробити перший крок, ми маємо їх підтримати», - сказав директор.

Крім того, у рамках руху «Тонка синя лінія» редакція «Першого каналу соціальних новин» та фотостудія «ЯрКо» запустили фотопроект до Дня матері під назвою «Ви оберігаєте нас, а ми оберігаємо країну».

Ініціативу підтримали 16 патрульних та 15 матерів, адже в однієї з жінок відразу двоє синів працюють у поліції.

Директор «Першого» Ірина Новосад розповіла, що коли речниця патрульної поліції Ольга Бузулук запропонувала їм підтримати цей проект, вони ні секунди не вагались, адже хотіли зробити щось таке, що викликало б позитивні емоції в читацької аудиторії.

«Коли люди побачать ці фотографії, вони переконаються, що нас захищають хороші, позитивні, відважні люди, і будуть бачити, хто допомагає їм це робити», - сказали Новосад.



Однак фотосесія – це лише частина проекту. Окрім світлин, з’являться інтерв’ю із героями проекту, які публікуватимуть у чотири етапи.

Фотограф проекту Роман Домбровський також поділився враженнями від реалізованого:

«Я побачив 15 історій, які мене надихнули. Я побачив справжніх людей за формою, за цими знаками, за цими законодавчими моментами, людей, які охороняють нас. Мені тепер спатиметься спокійніше, знаючи, хто мене оберігає», - сказав Домбровський.

Розчулив проект журналістку Елю Коротинську. Вона розповіла, що дивлячись на світлини, де зображені жінка з двома синами-патрульними, вона уявляє двох своїх маленьких синочків такими ж мужніми і сильними.

Олександр Вовченко висловив ідею, щоб надалі зробити подібний проект із татусями патрульних та навіть усією сім’єю, і залучити не 16, а сотню поліцейських.

Наостанок патрульним і їхнім мамам, які були присутні на заході, подарували роздруковані фото.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Помер волинянин-атовець
10 травень, 2018, 14:44
У Луцьку презентували зворушливий проект за участю патрульних і їхніх мам. ФОТО
10 травень, 2018, 14:33