«Парад чесних»: лише один кандидат у Волиньраду не відповідає критеріям «Чесно»

«Парад чесних»: лише один кандидат у Волиньраду не відповідає критеріям «Чесно»
Чотирьом критеріям руху «Чесно» не відповідає лише один кандидат у депутати обласної ради: його декларація не відповідає стилю його життя.

Результати моніторингу кандидатів 13 лютого презентував учасник Волинської регіональної платформи громадського руху «Чесно» Михайло Наход.

Кандидатів перевіряли на доброчесність за такими критеріями, як відсутність фактів порушень прав і свобод людини, незмінність політичної позиції відповідно до волевиявлення виборців, непричетність до корупційних дій, прозорість задекларованих доходів і майна та відповідність способу життя.

Загалом у 29 виборчому окрузі з центром у Турійську на проміжних виборах до Волинської обласної ради балотуються 4 кандидати, а 10 зняли свої кандидатури.

У 37 окрузі, що охоплює частину Луцька, балотуються 7 кандидатів, а один з зареєстрованих, Валентин Козловський, знявся з перегонів.

Пройшли «чеснометр» обидва кандидати від Комуністичної партії України. Це кандидат у 29 виборчому окрузі, охоронник ВАТ «Луківський комбінат будівельних матеріалів» Анатолій Маткобожик та кандидат у 37 окрузі Віктор Пащук. У 29 окрузі з невеликими заувагами пройшли перевірку всі кандидати.

Наприклад, кандидат у 29 окрузі Анатолій Бубенщиков, який є помічником заступника голови обласної ради та висунутий від партії «Українська платформа Собор», отримав зауваження лише щодо політичної позиції.

«Тут, можливо, є спірним незмінність політичної позиції, оскільки більшості відомо, що Анатолій неодноразово змінював партійну приналежність, але всі ці зміни відбувалися у рамках так званого національно-демократичного табору і не зафіксовано під час його депутатської каденції суттєвих змін у його політичній позиції», - прокоментував Наход.

Не виявили недоброчесності і у кандидата у 29 окрузі, начальника Ягодинської митниці Романа Микитюка. Хоча експерти згадали, що свого часу заступницю кандидата спіймали на отриманні хабара.

«Жодних дисциплінарних, адміністративних, кримінальних заходів щодо нього не було вжито. Тому ми не маємо право звинувачувати його у причетності до корупційних дій», - додав Наход.

Основний конкурент Романа Микитюка претендент від партії «Фронт змін», директор ПП «Метал-альянс» Валерій Міщук пройшов критерії руху «Чесно» без зауважень.

Не мали претензій експерти руху до кандидатів у 37 окрузі директор ТзОВ «Апельсин» В’ячеслава Теліцина, голова ВОГО «Волинська обласна лікарняна каса» Дмитра Глазунова та приватного підприємця Геннадія Кожевнікова.

«Пан Дмитро змінював неодноразово партійну приналежність, але не одного разу не був обраний до представницьких органів, тому говорити, що він міняв кардинально політичну позицію – неможливо», - зазначив Наход.

Що ж до Геннадія Кожевнікова, то цього політика назвали особою, що демонструє незмінність політичної позиції ось вже близько 20 років.

Один з головний претендентів на крісло в обласній раді у 37 окрузі Олександр Лазорко, який є головою ВАТ «Укртранснафта», також пройшов «чеснометр».

«Він позиціонує себе від партії Віталія Кличка, втім у 2006 року був депутатом від блоку Юлії Тимошенко Івано-Франківської обласної ради. Але ми не можемо це кваліфікувати як змінність політичної позиції, оскільки не маємо інформації, що він голосував з Партією регіонів чи іншими політичними силами, що займали протилежну політичну позицію», - зазначив Наход.

Його конкурент від ВО «Свобода» Святослав Боруцький, який нині є депутатом Луцької міської ради та помічником нардепа Анатолія Вітіва, також відповідає критеріям.

«Нам не вдалося знайти з його сторони порушення критеріїв. Хоча часто закидають, що представники «Свободи» офіційно ніде не працюють, отримують доходи в тіньовий спосіб і це могло би вказувати на порушення критерії «відповідність доходу та майна способу життя», - зазначив Наход.

Втім експерт зазначив, що згідно з декларацією Святослава Боруцького за 2011 рік, він не мав заробітку, однак показав заощадження, на які і міг жити кандидат.

Єдиним, хто не відповідає критеріям руху, поки що є кандидат у 37 окрузі безробітний Віталій Криворучко, якого висунула партія Наталії Королевської «Україна – вперед!».

«Ми припускаємо, що він не відповідає критерію відповідності задекларованих доходів і майна способу життя. Оскільки у дорослої людини, яка вже певний час працювала, не зазначено жодних доходів. Можна припустити, що він або перебуває на утримані у родичів чи інших осіб, але насправді, відповідно до методики руху «Чесно» наявність пустих граф у декларації є підставою вказати, що він не відповідає критеріям», - зазначив Наход.

Експерт каже, що оцінки руху є не остаточними і закликає всіх виборців та кандидатів, якщо вони мають додаткову інформацію – відправляти її для перевірки представникам руху.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 32
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а за які кошти Боруцький купив цієї осені авто? адже заощаджень в сумі 20 000 грн явно не вистачило б щоб купити авто і прожити на них
Відповісти
точно...і взагалі я так здивувався, побачивши Славіка на дверях під'їзду, мордень таку відпив, а колись маленький і худенький, газетки біля ЦУМУ продавав)))
Відповісти
На мою думку таким депутатам як Боруцький не місце в радах. Який з нього депутат, якщо він приховує свої доходи від народу, від податків. Просто злодій та брехун-виходячи з його декларації!
Відповісти
Взагалі Боруцький мені не подобається!
Відповісти
В мене кілька питань:
- а де Боруцький взяв тих 20 000 грн. якщо в нього в деклараціях завжди були нулі?
- За які кошти купив атомобіль?
- наскільки я знаю то боруцький живе на шевченка 13 в тому будинку зняти квартиру коштує десь 17 000 на рік, де він взяв стільки якщо офіційно він бомж?
- і ще крім авто, житла людині ще потрібно щось їсти одягатись, якісь карманні витрати (а у випадку боруцького то ще й купляти куриво та горілку)а це як мінімум 8000-10000 грн. на рік.
Де він бере кошти? за що живе????
Відповісти
а машину ще треба заправляти)))
Відповісти
А скільки "незалежним аналітикам" перепало від благодійника Лазорка?
Відповісти
певно шкодуєш, що не аналітик, і цікаво, чого питання стоїть лише про Лазока, по твоїй логіці, платили усі крім одного!?
Відповісти
"«Ми припускаємо, що він не відповідає критерію відповідності задекларованих доходів і майна способу життя. Оскільки у дорослої людини, яка вже певний час працювала, не зазначено жодних доходів. Можна припустити, що він або перебуває на утримані у родичів чи інших осіб, але насправді, відповідно до методики руху «Чесно» наявність пустих граф у декларації є підставою вказати, що він не відповідає критеріям», - зазначив Наход."

ЯК ЦІКАВО ЗАСПІВАЛИ "НЕЗАЛЕЖНІ ЕКСПЕРТИ"!!! ЧОМУСЬ УТРИМАНЕЦЬ ВЛАСНОЇ ЖІНКИ ГУЗЬ У НИХ НЕ ВИКЛИКАЄ НІЯКИХ ЗАУВАЖЕНЬ!!!
Відповісти
Нє, ну ось ви читати вмієте? Чітко ж написано, що йдеться про кандидатів в депутати обласної ради на проміжних виборах. Гузь на них балотується? Ні. То для чого тоді стукати пальцями по клавіатурі, що не згадали Гузя?
Відповісти
Тому що на минулих парламентських виборах приживала Гузь був визнаний доброчесним, і у "незалежних експертів" не викликало ніяких зауваг пальто Гузя, яке коштує як 5 його задекларованих мінімальних зарплат.
Відповісти
Той Пащук , то непотрібна людина. дитинка яка грає в великого діяча. Сільскій , тупенький хлопчик-нероба!
Відповісти
Всі вони злодії!!!
Відповісти
За аналогією: усі лучанки тупі!!!
Відповісти
ггг..так їй))
Відповісти
А боруцький то дурак.
Відповісти
підтримую...так як знаю особисто
Відповісти
Розкажіть мені, як прожити чесно і наїсти таку мордяку як у Лазорка?
Відповісти
Славко ти...Боруцький ти? у них у всіх мордяки "дай боже", Лазорко нормальний тіпок...ну є в мужика гроші, тай добре, був би він худим, більш ніж впевненний, всі б писали, "а шо ж він такий худий..." Так що вгамуйся вже
Відповісти
культорою аж пре, в інтернеті всі герої!!!а в житті--...!!!
Відповісти
Краще як у Лазорка. Боруцький - засушений хрущ!!!!
Відповісти
100% згідний з дєдом!!!! Від поваги, аж пре!!!Сидять тут всі нероби та ледарі, які в своєму житті нічого не досягли. Які ж ви україці?
Відповісти
От такі ми "україці",разом з "дєдом" тупі та безграмотні!!!Само таке нероба та ледацюга,в свому житті нічого не досягло!!!
Відповісти
Кандидатів перевіряли на доброчесність за такими критеріями, як відсутність фактів порушень прав і свобод людини, незмінність політичної позиції відповідно до волевиявлення виборців, непричетність до корупційних дій, прозорість задекларованих доходів і майна та відповідність способу життя.



Лише один АХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАААААААААААААААХХХХХХХХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА.


Он либо не заплатил руху "чесно" Либо члены движения чесно, берут информацию о депутатах из инструкций и составов освежителя воздуха, который лежит у каждого из активистов дома.
Відповісти
Є стаття на сайті http://p-p.com.ua/articles/30260/
а під ним коментарі, ось де грошики у депутатів беруться:)
думаю правда...
а один коментар скопіюю:

:)
11.02.2013 18:07:09
а я ще підкину журналістам ідею для розслідувань - кромє цього депутатм ще розсилають смски з "таріфами" на питання. тоість одне питання стоіть 100$ на лоба... інше 200... правда Свобода демпінгує ціни... бере по 50 баксів, аби заявляти що вони на міськраді не наживаються

Відповісти
Я БОРУЦЬКОМУ ПОДАРИВ АВТО,
Відповісти
АЙЙЙ МОЛОДЕЦЬ!
Відповісти
Кільканадцять років тому. за часів президента Кучми. чиновники були поставлені перед вибором: державна служба або членство у опозиційній партії. Пан Кожевников вибрав державну службу і призупинив своє членство
в УРП.
Коли ж відлучили від корита, знову став опозиціонером
Відповісти
Коли Віталік Криворучко трохи подорослішає, то зрозуміє, що перед виборами треба колоти свиней і нести хабар "Незалежним" експертам. А то визнають недоброчесним.
Відповісти
гузь за боруцького в соцмережах агітує - сам обка-кався, за такого ж недоробка закликає голосувати
Відповісти
То Гузь просто не знає, як до нього насправді ставиться Боруцький. Вважає ідіотом.
Відповісти
Не лише боруцький а й вітів, ігоря інакше як ГУЗЬОНИШ не називають
Відповісти
Останні новини
«Парад чесних»: лише один кандидат у Волиньраду не відповідає критеріям «Чесно»
13 лютий, 2013, 15:14