Як захистити вуличні меблі з дерева?*

Як захистити вуличні меблі з дерева?*
Дерев'яні меблі – це стильне доповнення для вашого внутрішнього дворика чи саду.

Вона виглядає солідно, є довговічною і дуже добре поєднується з живою природою. Але деревина може бути пошкоджена під впливом дощу, вітру, снігу, спеки та холоду. Ви можете купити меблі з дерева, які вже розраховані на використання під відкритим небом. В іншому разі потрібно прийняти деякі запобіжні заходи та підготувати речі до впливу різних погодних умов.

Аналіз погоди

Щоб захистити меблі, ви повинні точно знати, які негативні фактори можуть впливати на неї. Якщо ви проживаєте у сухому кліматі, то меблі можуть потребувати швидше захисту від сонячних променів, ніж від води. В північних регіонах на дерево впливає сніг, холодний вітер, мороз.

Фарба та лак

Фарба для дерева – це перше, що ви повинні використовувати.

Звичайно, предмети можуть втратити свій оригінальний вигляд. Але часто це є виправданим з метою захисту. Фарба буде відбивати ультрафіолетові промені, не пропускатиме рідину і комах, запобігатиме гниттю.

Латексні фарби у цьому випадку працюють краще в порівнянні з фарбою на масляній основі. Вони простіші у використанні й створюють більш надійне покриття. Ви повинні наносити фарбу кожен раз, коли бачите пошкодження попереднього покриття.

Ще один хороший засіб для обробки надвірних меблів – лак. Він також ефективно захищає деревину, одночасно підкреслюючи її природній вигляд. У регіонах з високою вологістю можна нанести на дерево спеціальні водовідштовхуючі герметики. Ви знайдете у господарському або будівельному магазині.

Чохли

Коли не користуєтеся меблями, щільно закривайте її чохлами з водонепроникного матеріалу. Фарба і лак захищають деревину, але краще полегшити їм завдання. Ви можете використовувати брезент, поліетилен та інші матеріали.

Легкі меблі варто заносити під навіс або в приміщення на ніч. Якщо раптом піде дощ, вам не доведеться терміново рятувати майно. Те ж саме потрібно робити, якщо ви надовго кудись їдете.

Місцезнаходження

Правильно вибирайте місце для меблів. Це також має велике значення для їхнього захисту. Потурбуйтеся по те, щоб до всіх предметів можна було швидко добратися.

Тоді ви зможете оперативно перенести їх під навіс або накрити чохлами.

Бажано ставити меблі так, щоб вони були закритими від сонячних променів та дощу деревами, кущами. Рослинність створить додатковий захист, від якого не варто відмовлятися.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.