Куди піти у вихідні в Луцьку: 11-13 травня

Куди піти у вихідні в Луцьку: 11-13 травня
На вихідних у Луцьку постійно відбувається багато заходів, які можна відвідати з коханими, друзями або родиною, аби повеселитись, дізнатись щось нове та просто відпочити.

Інформаційне агентство ВолиньPost підготувало для вас підбірку заходів, які допоможуть «перезарядити батарейки» після робочого тижня.

До уваги організаторів масових заходів у Луцьку! Якщо вас не вказали в цьому переліку, будь ласка, надішліть інформацію на пошту [email protected].

П’ятниця, 11 травня

Подія: Чемпіонат України з художньої гімнастики
Місце: «Адреналін Сіті»
Початок: 14:00
Що обіцяють: стартував чемпіонат України з художньої гімнастики. Більше 400 юних дарувань будуть змагатися за перемогу. За підсумками змагань буде сформована збірна України, що буде представляти нашу країну на міжнародних змаганнях. На змаганнях буде присутня Ірина Дерюгіна — українська спортменка, тренерка, суддя і функціонер, заслужений майстер спорту СРСР з художньої гімнастики в індивідуальній першості, старший тренер збірної України з художньої гімнастики.

О 14:00 – урочисте відкриття. Змагання триватимуть 11-13 травня, починатимуться о 10:00.



Подія: концерт народної аматорської хорової капели «Злагода»
Місце: Палац культури міста Луцька
Початок: 17:00
Що обіцяють: відбудеться творчий звіт народної аматорської хорової капели «Злагода», приурочений 20-річчю створенню колективу. Вхід вільний.

Подія: «Король та Королева Луцького НТУ 2018»
Тип заходу: конкурс
Місце: Волинський академічний обласний український музично-драматичний театр імені Т.Г. Шевченка
Початок: 17:00
Що обіцяють: Ведучими заходу будуть Інна Мархевка та Микита Чибар. Вперше дійство від Студентської ради Луцького НТУ пройде настільки масштабно, адже до участі цього року долучились і коледжі університету. Цьогоріч оргкомітет змінив формат звичних усім конкурсів, все стало динамічніше та ще цікавіше. Усі відеопредставлення підготував кращий студент Волині, один з найкреативніших відеооператорів області Назар Дубина. Кожен учасник мав по 1 хвилині, аби показати себе. Сюрпризом для всіх буде костюмоване дефіле – учасники вийдуть у костюмах, не схожих між собою національностей. Інтелектуальний бліц покаже розумовий потенціал та вміння швидко викручуватися із різних ситуацій. Формат конкурсу талантів буде незвичний. Вечірнє дефіле у поєднанні з танцем допоможе вам відчути дух королівського балу.
Серед запрошених гостей: оркестр Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Т.Г. Шевченка, світлодіодне шоу «Z – Show» та танцювальна студія «Diamond Dance Club».

Подія: Відкритий клуб з настільної гри мафія
Місце: Молодіжний центр Волині
Початок: 17:00
Що обіцяють: Командна психологічна покрокова рольова гра з детективним сюжетом, яка моделює боротьбу інформованих один про одного членів організованої меншості проти неорганізованої більшості. Граючи у Мафію гравці вчаться аргументувати та висловлювати свою думку, та розвивають навички логічного мислення.
Не вмієш грати? Не біда, для тебе і друзів проведуть навчання. Клуб збирається 1-2 рази в тиждень.

Координує зустрічі Дем’ян Петрик 0951519491. Реєстрація обов’язкова за посиланням.

Подія: «English Speaking Club»
Тип заходу: англомовна зустріч
Місце: Градний узвіз, 5
Початок: 17:00
Що обіцяють: заняття англомовного клубу, яке відбувається у Молодіжному центрі Волині. Організовує зустріч – Алісон Стонер, волонтерка Корпусу Миру. Цей клуб призначений для людей різного віку, які мають базовий / середній рівень розмовної англійської мови та бажають практикувати свою англійську. Під час занять у англомовному клубі учасники грають у ігри, спілкуються англійською та обговорюють новини, події та весело проводять час. Щоб потрапити на зустрічя, треба зареєструватись.

Подія: презентація книги «Лемент і легіт»
Місце: Книгарня «Є»
Початок: 18:00
Що обіцяють: Книгарня «Є» та видавництво «Смолоскип» запрошують на перформанс і презентацію книжки поезій Ірини Загладько «Лемент і легіт».
«Лемент і легіт» - перша збірка Ірини Загладько. Проте це не нове ім'я в сучасній українській літературі. Вірші, які раніше з'являлися в літературних часописах чи блогах, лунали зі сцен фестивалів, демонструвалися у форматі відеопоезії чи медіаперформансів, нарешті знайшли своє місце під однією обкладинкою. Так, у поєднанні з химерно-ліричними колажами Анастасії Старко, з'явилася книга-гербарій, де кожен вірш - і рослина, і символ, і жест водно­час. А тому тут трапляється поезія запашна й різка, солодкава й гірка, отруйна й снодійна, легка, як подих, чи важка, як крик.
Ірина Загладько — письменниця, перекладачка, авторка літературно-мистецьких проектів. Народилася в місті Луцьку. За освітою — фізик-теоретик. Свого часу стала фіналісткою літературного конкурсу «Молоде вино», конкурсу відеопоезії «Грак», перекладацького конкурсу «Метафора». 2017 року — лауреатка 2 премії від видавництва «Смолоскип». Займається синтезом літератури з іншими видами мистецтва — візуальним, музичним, перформативним, відтак — учасниця гурту AETHER: mediacollaboration in real time. Працює у Львові у сфері інформаційних технологій та перекладає з німецької.

Подія: «Обережно-жінки»
Тип заходу: вистава
Місце: Волинський обласний академічний музично-драматичний театр імені Тараса Шевченка
Початок: 18:00
Що обіцяють: французька комедія (вистава йде без антракту)

Подія: виступ «Дизель Шоу»
Тип заходу: гумористичне шоу
Місце: РЦ «Промінь»
Початок: 19:00
Що обіцяють: Артисти покажуть нову програму. Улюбленці публіки - Єгор Крутоголов, Марина Поплавська, Вікторія Булитко, Євген Сморигін, Євген Гашенко, Яна Глущенко, Олександр Бережок та Олег Іваниця - вийдуть на сцену з оновленим складом. Вперше за майже три роки існування «Дизель Шоу» змінила свою складову. Секс-символ українського юмору Яна Глущенко не буде в турі за поважною причиною. Актриса відправиться в декретну відпустку. А до великої дружньої сім'ї «Дизель Шоу» приєдналася нова, дев'ятка, актриса - Ольга Арутюнян. «Дизель Шоу» покажуть нові, а також найсмішніші номери. Традиційно – шоу без політики, жарти на найбільш актуальні теми, сценки, музичні номери та розіграші глядачів.



Подія: концерт гурту «BARAHTA»
Місце: «ЛучеSк – паб»
Початок: 20:00



Субота, 12 травня

Подія: «Lutsk Food Fest. ВЕСНА»
Тип заходу: гастрономічний фестиваль
Місце: замок Любарта
Початок: 10:00
Що обіцяють: Протягом двох днів лучан і гостей міста частуватимуть стравами і напоями учасники з різних куточків України
40 учасників з усієї України підготували для гостей фестивалю незвичні страви, оригінальну подачу та різноманіття напоїв. Від традиційного стріт-фуду до морепродуктів, від шашликів до паельї, - усе це та багато іншого на вихідних можна буде скуштувати у Луцькому замку.

Окрім страв та напоїв, протягом двох днів запланована насичена розважальна програма. На головній сцені виступлять гурт «ФлайzZzа», учасниця шоу «Голос країни» Марія Хурсенко, переможці гумористичних телепроектів. Також у програмі — конкурси, розіграші призів, майстер-класи та безліч інших розваг.

На території замку діятиме спікер-зона «Розмови зі смаком», де відомі люди проведуть публічні лекції та майстер-класи. Серед спікерів — відомий музикант Єгор Грушин.

«Lutsk Food Fest. Весна» триватиме 12-13 травня з 10:00 до 21:00. Вартість вхідного квитка на один день — 35 гривень. До 12:00 вхід з дітьми безкоштовний.



Подія: концерт органної музики
Місце: костел святих апостолів Петра і Павла
Початок: 16:00
Що обіцяють: виступ львівської органістки Олени Мацелюх.
У програмі – твори Йогана Себастьяна Баха, Ференца Ліста, Сезара Франка, Альфонса Жана Ернеста Майї, Жана Ариста Алена, Богдана Котюка.

Ведучий – відомий композитор і музикознавець зі Львова Богдан Котюк.
Пані Олена активно концертує як солістка та плідно співпрацює з багатьма симфонічними та камерними оркестрами, знаними вокалістами, інструменталістами, композиторами, диригентами (зокрема, серед її творчих партнерів – такі митці зі світовими іменами, як скрипаль Олег Криса, віолончелістка Наталія Гутман, легендарний композитор і диригент Кшиштоф Пендерецький). Глядачам імпонує різноманітність, постійна оновлюваність концертних програм, гранична щирість і задушевність виконання, постійне бачення органа не лише як старовинного, а й як сучасного інструмента.

Квитки продаються в касі філармонії на Театральному майдані.
Телефони для довідок: 24-02-41, (095) 206-75-88.



Подія: «Химерна Мессаліна»
Тип заходу: вистава
Місце: Волинський обласний академічний музично-драматичний театр імені Тараса Шевченка
Початок: 18:00
Що обіцяють: містично-еротична трагедія на дві дії

Подія: концерт гурту «Роллікс»
Місце: Пивний клуб «Оболонь» («Кораблик»)
Початок: 21:30
Що обіцяють: «Роллікс» оголошуть про своє перезавантаження. Після більше ніж річної перерви команда повертається на сцену в оновленому складі. Хлопці заграють не тільки перевірені хіти, але й виконають свіжі забійники, створені з новими музикантами. Стилістика гурту залишається незмінною, яку самі музиканти описують як поєднання щільного гітарного звучання зі складовою читки і проникливого з натиском співу.



Неділя, 13 травня

Подія: «Вишиті обереги єднання»
Тип заходу: фестиваль
Місце: Театральний майдан
Початок: 9:00
Що обіцяють: у рамках відзначення у Луцьку Дня матері, відбудеться IX Всеукраїнський фестиваль «Вишиті обереги єднання». У рамках заходу - виставки-ярмарки, виставки короваїв та хлібопекарської продукції, благодійні аукціони із продажу вишитих рушників.



Подія: святкування Дня матері
Місце: ТРЦ «ПортCity»
Початок: 11:00
Що обіцяють: На першому поверсі гостей ТРЦ з 11:00 чекатиме святковий ярмарок виробів ручної роботи, де відвідувачі матимуть змогу придбати ексклюзивні подарунки для найрідніших. З 13:00 на першому поверсі для дітей будуть проводитись майстер-класи із виготовлення подарунків матусям, також відбудеться дитячий показ літніх колекцій одягу та шкільної форми.
Окрім того, спеціально до Дня мами на арені розваг GeneratorCity вхід з мамою – безкоштовний (оплачується лише на квиток на одну людину).

Спеціальні пропозиції будуть діяти також у магазинах та закладах ТРЦ, а гіпермаркет «Там Там» підготував цілий ряд знижок на різні групи товару від 10 до 30%.



Подія: «Веселі пригоди на лісовій галявині»
Тип заходу: вистава
Місце: Волинський академічний обласний театр ляльок
Початок: 12:00
Що обіцяють: вистава для дітей від трьох років тривалістю 55 хвилин, з антрактом

Подія: «Каса маре»
Тип заходу: вистава
Місце: Волинський обласний академічний музично-драматичний театр імені Тараса Шевченка
Початок: 18:00
Що обіцяють: драма на дві дії

Подія: Дискотівка 90-х
Місце: Пивний клуб «Оболонь» («Кораблик»)
Що обіцяють: «Танці, через які «пройшли» всі: від старого до малого! Супер-смачні та ще не так забуті хіти 90-х років, шалені ритми і різноплановість музики - ось що характерним буде саме для цього вечора. Але не очікуйте якісь «іванушкі інтернешнл» чи «рукі ввєрх» - в світі та в Україні було створено багато інших, набагато крутіших пісень. Ностальгію за шкільними танцульками або екскурсію у музику 90х років гарантуємо!» - кажуть організатори.



11-13 травня. КІНО

Фільм: «Месники: Війна нескінченності»
Жанр: фантастика, фентезі, бойовик, пригоди
Місце: «Premier City»
Початок: 10:30; 13:20; 19:10; 22:10
Про що фільм? Через чотири роки після подій, що були показані у фільмі «Вартові галактики 2» частина Месників та Вартові галактики об'єднуються щоб зупинити Таноса, який збирає камені вічності. За допомогою цих каменів та рукавиці Танос зможе змінювати реальність за своїм бажанням.



Фільм: «Душа компанії»
Жанр: комедія
Місце: «Premier City»
Початок: 10:50; 13:00; 15:10; 17:20; 19:30; 21:40
Про що фільм? У свої сорок з лишком жінка дізнається, що чоловік хоче з нею розлучитись. Тоді вона вирішує кардинально змінити життя і нарешті отримати диплом про вищу освіту, подавши документи до університету, в який щойно вступила дочка. Дуже швидко вона стає знаменитістю університетських соцмереж завдяки своєму таланту влаштовувати вечірки.



Фільм: «Термінал»
Жанр: трилер, драма
Місце: «Premier City»
Початок: 20:10; 22:00
Про що фільм? Сюжет картини розповідає історію про двох найманих вбивць, що беруться виконати небезпечне завдання, за яке його містичний замовник пропонує кілерам досить пристойну суму. Але потім пара зустрічає дівчину Енні, яка виявляється не такою простою, як їм здалося спочатку.



Фільм: «Татко гусак»
Жанр: мультфільм, комедія, пригоди, сімейний
Місце: «Premier City»
Початок: 10:10; 14:00; 17:45
Про що фільм? Гоноровий гусак Пенг залишає свою зграю, адже хоче жити за власними правилами. Але одного разу він випадково рятує двох осиротілих каченят, Чі та Чао, від страшного кота Банзу. Після того малюки прив’язуються до Пенга, як до татуся. Мимохіть гусак погоджується доглянути малих, адже насувається зима, а навколо чатують кровожерливі звірі. Незвичайна трійця вирушає у цікаву, але й сповнену небезпек подорож через ліси та гори, щоб віднайти свої рідні зграї та...самих себе.



Фільм: «Пташині пригоди»
Жанр: мультфільм, сімейний
Місце: «Premier City»
Початок: 12:15; 16:00
Про що фільм? У фільмі йдеться про мале пташеня, яке ще не встигло навчитися літати, але вже прийшов час міграції. Йому доведеться пережити арктичну зиму, перемогти лютих ворогів і стати сильним, щоб возз'єднатися зі своєю сім'єю, коли прийде весна.



Фільм: «Таксі 5»
Жанр: бойовик, комедія, кримінал, пригоди
Місце: «Premier City»
Початок: 15:40; 21:50
Про що фільм? Продовження квадрології: Таксі (1998), Таксі 2 (2000), Таксі 3 (2003) і Таксі 4 (2007). Сільвена Маро, відчайдушного паризького копа та першокласного гонщика, проти його волі переводять до місцевого поліцейського відділку у Марселі. Колишній шеф поліції Жільбер, діючий мер міста із рекордно низьким рейтингом, дає Сільвену завдання – знешкодити жахливу банду італійців на гоночних «Феррарі», яка грабує ювелірні крамниці. Аби виконати завдання, Маро не має іншого вибору, окрім як взяти у напарники Едді Маклуфа, племінника знаменитого Даніеля. Той, хоч ї є найгіршим водієм у Марселі, єдиний має доступ до легендарного білого ТАКСІ.



Фільм: «Статус: Update»
Жанр: фентезі, комедія
Місце: «Premier City»
Початок: 11:30
Про що фільм? Кайл – хлопець, який зовсім недавно переїхав у інше місто та ходить перші дні в нову школу. Його задирають досвідчені старшокласники, а багато хто й зовсім не звертають уваги. Під час однієї з бійок його телефон розбився. У ремонті сказали, що його можна відправити на смітник, і продали новий із цікавим додатком – усі опубліковані пости втілюються в життя. Кайл спочатку не вірив, але що б він не написав – усе ставало реальністю. Хлопець став швидко мегапопулярним, закохався, обзавівся красивою дівчиною – але цього йому хотілося? Можливо, бути шкільною зіркою не так уже й добре.



Фільм: «Моє діамантове розлучення»
Жанр: комедія
Місце: «Premier City»
Початок: 13:40; 18:15
Про що фільм? Головна героїня щаслива й упевнена у своєму ідеальному житті. Квартира в Ніцці, кохана людина та майже доросла донька. Ідеальний світ головної героїні руйнується напередодні Різдва: чоловік йде від неї, дочка вирішує, що краще святкувати з бойфрендом, а подруга вважає за краще прийняти снодійне, чим провести вечір з нею.



Фільм: «Дедпул»
Жанр: фантастика, бойовик, трилер, пригоди
Місце: «Premier City»
Початок: 19:40
Про що фільм? Фантастичний бойовик розповідає про становлення і нове життя супергероя по імені Дедпул. Після звістки про захворювання на рак хлопець готовий на все, аби врятувати своє життя. Розуміючи, що втрачати вже нема чого, він погоджується на спеціального департаменту збройних сил, люди із якого обіцяють не тільки вилікувати його, а подарувати своєрідне переродження, надати йому надздібності супергероя.



Фільм: «Месники: Війна нескінченності» (Мовою оригіналу)
Жанр: фантастика, фентезі, бойовик, пригоди
Місце: «Premier City»
Початок: 16:15
Про що фільм? Через чотири роки після подій, що були показані у фільмі «Вартові галактики 2» частина Месників та Вартові галактики об'єднуються щоб зупинити Таноса, який збирає камені вічності. За допомогою цих каменів та рукавиці Танос зможе змінювати реальність за своїм бажанням.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Найкраще поїхати в село де є озеро чи річка, а не сидіти в тому місті не сезон тут тинятися по буфетах та барах
Відповісти