Волинські танкісти вразили військових НАТО

Волинські танкісти вразили військових НАТО
Генеральний штаб ЗСУ оприлюднив відео заключного етапу міжнародних військових навчань Combined Resolve X у Німеччині.

На ньому можна бачити, як десантники і волинські танкісти 14 окремої механізованої бригади обороняють імітаційний населений пункт Убенсдорф, - повідомили у прес-службі Міноборони.

Зазначається, що сили українців - десантно-штурмова рота підсилена танком. Сили противника (BLUEFOR) атакували батальйонно-тактичною групою при підтримці вертольотів та артилерії. Взяти місто вдалося лише через декілька годин запеклого бою. Внаслідок штурму, BLUEFOR втратив три з половиною роти із п'яти наявних.

На сайті міністерства оборони зазначається, що українські військові перетворили місто на справжню фортецю: створили декілька ліній перешкод з мінних полів та колючого дроту та приготували до оборони практично кожну будівлю у місті, крім визначених місць для укриття цивільних. Один танк зайняв позицію в місті, інші влаштували засідки за межами населеного пункту для удару з тилу по скупченню техніки противника.

«Ми намагаємось тут, у спільному багатонаціональному тренувальному центрі, відтворити реальність бою і показати наскільки бій може бути важким. Я думаю, що солдати, які тренувалися сьогодні тут зрозуміли наскільки складним може бути бій в населеному пункті. І українські військові, які грали роль поганих хлопців, провели велику роботу та дійсно відтворили всі труднощі такого бою», – цитує українське військове відомство старшого інструктора спільного багатонаціонального тренувального центру підполковника Раєна Вайлі.

Раніше повідомлялось, що українські військові в ході навчань Combined Resolve у Німеччині, вразили офіцерів НАТО, протягом двох днів утримуючи важливу висоту.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинські танкісти вразили військових НАТО
10 травень, 2018, 21:19