Волинян просять допомогти мамі волинського атовця, в якої згоріла хата

Волинян просять допомогти мамі волинського атовця, в якої згоріла хата
Волинян просять допомоги жительці села Здомишель Ратнівського району Галині Дмитрук, у якої в березні згорів будинок.

Жінка залишилася без житла й нині перебивається в маленькій літній кухні, - пише газета Волинь-нова.

Її молодший син Зорян Дмитрук — ​учасник АТО, брав участь у боях за Савур-Могилу на Сході. За особисту мужність і високий професіоналізм, вірність військовій присязі відзначений п’ятьма державними нагородами, серед яких — ​орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня. Медаль «Захиснику Вітчизни» йому вручав Президент України Петро Порошенко. Нині волинянин навчається у Військовому інституті танкових військ Харківської політехніки

Нещодавно журналісти побували в Здомишлі й побачили наслідки лиха. У дворі Галини Дмитрук від просторого дерев’яного будинку, зведеного в 1957-му, залишився лише фундамент. Метрів за десять — ​обгоріла яблуня, а чорні, об­смалені бруси та дошки складені біля хліва. Вони годяться хіба що на дрова.

Жінка розповідає, що онуки, мабуть, гралися з вогнем, підпалили якусь шматину й занесли в іншу кімнату на ліжко. Там одразу загорілася ковдра й постіль. За кілька хвилин усе всередині палало.

"Заходьте, побачите, де я нині живу, — ​запрошує жінка. — ​Товчуся в цій кухоньці. Не дивуйтеся, що тут пакети та клунки. Люди надають допомогу: одяг, взуття, продукти. Адже залишилися без нічого, згоріло все. Того дня мене не було в селі. Я працюю в Бресті. Від нас до Білорусі 16 кілометрів, — ​пояснює пані Галина.

У момент пожежі в Здомишель прибуло три пожежні автомобілі з Ратного, Гірників, Заболоття. Але врятувати хату не вдалося. За 20 хвилин згоріло все майно: побутова техніка, меблі, одяг, навіть документи. Невістка тільки встигла винести два дитячі велосипеди.

Галина Дмитрук будинок не збирається відновлювати. До старенької літньої кухні хоче добудувати кімнатку й коридор, щоб було де зимувати. Скоро жінка знову їде на роботу в Брест, а перед поїздкою хоче залити фундамент. Уже купили цемент та щебінь, привезли блоки та деревину.

"Я також мушу якесь житло мати, мені самій вистачить. ​Чоловік помер 9 років тому. У 46 літ стала вдовою. У мене двоє синів: Ростислав та Зорян", — ​розповідає Галина Миколаївна.

Отож, усі хто має можливість допомогти мамі волинського героя Зоряна Дмитрука можуть перераховувати на картку Ощадбанку 4790 7010 0151 4321. Отримувач — ​Дмитрук Галина Миколаївна.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинян просять допомогти мамі волинського атовця, в якої згоріла хата
11 травень, 2018, 10:33