Це область, де на митницю впливають місцеві феодальні клани, – нардеп про Волинь

Це область, де на митницю впливають місцеві феодальні клани, – нардеп про Волинь
Нардеп Тетяна Острікова прокоментувала звернення депутатів Волиньради з інціативи голови цього органу Ігоря Палиці до Генконсула Польщі щодо сприяння у наданні доступу до інформації про завантаженість автомобілів з польських митних баз.

Про це йшлося 11 травня під час зустрічі нардепів від «Самопомочі» Тетяни Острікової та Романа Семенухи із волинськими журналістами у форматі медіа-кави у луцькому РЦ "Промінь".

Тетяна Острікова є головою підкомітету з питань митної справи та удосконалення Митного кодексу України Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики. Тож під час зустрічі з журналістами вона прокоментувала ініціативу Палиці щодо отримання доступу до польських митних баз.

За словами Острікової, питання митниці і відносин із органами іноземних держав – узагалі не в компетенції голови обласної ради.

«Я переживаю за голову вашої обласної ради. Він не знає своїх законних прав і повноважень. Він мав би займатися питаннями обласного значення, розбудовою обласних доріг, розвитком обласного фермерства, підприємництва і так далі. Звичайними господарськими обласними справами. Питання митної справи і відносин з компетентними органами іноземних держав – це питання виключно компетентних центральних органів влади України, а саме – Верховної Ради і Кабінету Міністрів від імені, якщо ми говоримо про митну справу, Державної фіскальної служби», - сказала нардеп.

Вона додала, що Волинь – це якраз та область, де на митницю вчиняють вплив «місцеві феодальні клани».

«Ми знаємо, що митні пости і митниці сьогодні розділені між місцевими князьками. Тому, мабуть, голова обласної ради трохи переплутав свої повноваження, маючи намір подражнити центральну владу і показати, що він спроможний вчиняти вплив на митну політику у конкретній області», – резюмувала Тетяна Острікова.

Нагадаємо, Тетяна Острікова також є виконуваче обов'язків голови Волинської обласної організації партії «Самопоміч». Тож у Луцьку вона розповіла, чому замінила попередню очільницю обласного осередку Юлію Вусенко.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Підтримую голову обласної ради. Якщо не діє фіскальна служба, кабінет міністрів і ВР, то хай на місцях влада щось робить. Скільки пишуть часу шо робиться на митниці і всім байдуже. Кажуть все добре. А Острікова мусить підтримувати позицію ДФС, бо чоловік її працює в митних органах.
Відповісти
До неї всі лізуть бо грошей хочуть
Відповісти
Останні новини
Це область, де на митницю впливають місцеві феодальні клани, – нардеп про Волинь
11 травень, 2018, 16:18