Справу за позовом Луцькради до виконавчої служби передадуть «новому» судді

Справу за позовом Луцькради до виконавчої служби передадуть «новому» судді
У справі за позовом Луцької міської ради до відділу примусового виконання рішень Управління Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Волинській області заявили про відвід судді.

Засідання відбулося 11 травня.

Нагадаємо, Луцькрада позивається щодо закриття виконавчого провадження, аби визнати протиправними та скасувати постанови, якими на секретаря Луцькради Григорія Пустовіта накладали штаф.

У цій справі третьою стороною без самостійних вимог на боці відповідача виступає Юлія Вусенко.

Представник Вусенко Олег Лягутко розповів, що на попередньому засіданні до участі в справі як третю особу на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог, після відповідного клопотання долучили Пустовіта. Тож сьогодні він особисто прийшов на засідання та озвучив заяву про відвід судді.

Суддею у цій справі виступав Олександр Гринь. Пустовіт заявив про відвід судді. Мовляв, саме суддя Гринь виніс рішення про задоволення позову Вусенко до Луцькради щодо її незаконного звільнення із посади секретаря. Окрім того, Пустовіт вказував, що в час, коли суддя Гринь навчався у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки, Вусенко працювала там викладачкою, тож вони могли бути знайомі. Це викликало у нього сумніви в об’єктивності розгляду справи.

Зрештою, суддя задовольнив заяву Пустовіта. Адже якщо сторона має сумнів у безсторонності судді, хоча об’єктивно це нічим не підкріплено, то практика Європейського суду з прав людини наголошує на необхідності задоволення такої заяви про відвід. Адже в іншому випадку це можуть розцінювати як порушення права особи.

Тож наразі справу передали до Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи для визначення іншого судді. Варто відзначити, що це відбувається за допомогою програми, тобто автоматично.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Справу за позовом Луцькради до виконавчої служби передадуть «новому» судді
11 травень, 2018, 17:35