Зупинилося серце Почесного громадянина Волині

Зупинилося серце Почесного громадянина Волині
На 93-му році життя сьогодні, 11 травня, помер великий друг України, Почесний громадянин Волині, професор Карл Герман Крог.

Про це у Facebook повідомив адвокат і волонтер Василь Нагорний.

«Корінний громадянин Німеччини, постійно носив в серці частинку України і став більшим патріотом Неньки, ніж багато з наших політиків. Не буду перераховувати скільки матеріальної допомоги надала благодійна організація «Мости в Україну», яку очолював професор, це величезні суми, але не в цьому його основна заслуга. Справа в тому, що Карл Крог, як колишній обер-лейтенант вермахту не лише визнав фашизм злом, але й все своє життя присвятив тому, щоб допомогти у житті людям до яких ішов колись завойовником. Йому вдалося знайти спільну мову з ветеранами другої світової війни. Його обіймали і подавали руки наші ветерани», - пише Нагорний.

За його словами, професор завжди відзначав День Незалежності України в Німеччині.

Волонтер підкреслив, що за допомоги благодійника там проходило багато концертів українських художніх колективів, зокрема камерного хору «Оранта», церковного хору «Волинські дзвони», ансамблів «Волинянка»,«Джерела» і «Терлич» квартету «Акорд», капели і тріо бандуристок «Дивоструни» та інші. Також за досвідом в Німеччину, за сприяння професора, їздили наші лікарі, працівники банків, учителі, представники влади, силових структур.

«В 2014 році професор не приховує своєї позиції з приводу так званої антитерористичної операції та засуджує російську агресію. Карл Крог відразу починає надавати допомогу нашим бійцям. Знаючи, що війна це в першу чергу смерть і каліцтва, він надає неймовірну по вартості допомогу шпиталям України медикаментами, обладнанням, рятуючи наших поранених захисників», - йдеться в дописі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Зупинилося серце Почесного громадянина Волині
11 травень, 2018, 23:06