Славна сторінка історії: на Волині відзначили річницю Колківської республіки

Славна сторінка історії: на Волині відзначили річницю Колківської республіки
13 травня у селищі Колки Маневицького району Волинської області відзначили 75-ту річницю Колківської республіки.

Про це інформує прес-служба Волинської обласної організації ВО "Свобода".

У заходах з вшанування Колківської республіки взяли участь Національний корпус, Волинський осередок ВГО «Сокіл», Волинська обласна організація «Об’єднання українок «Яворина», Братство воїнів УПА Волинського краю імені полковника Клима Савура, громадська організація «Волинська ветеранська спілка політв’язнів і репресованих», місцева громада.

Вшанування героїв розпочалися з панахиди біля пам'ятного хреста "Борцям за волю і незалежність України", яку відслужив отець Андрій з УПЦ Київського патріархату. Після цього громада рушила до меморіального знаку "Колківська республіка" на народне віче,

Під час урочистостей виступили представники громадських та політичних організацій. Зокрема, голова Волинського осередку Національного корпусу Андрій Д'яченко, Почесний голова Братства воїнів УПА Волинського краю імені полковника Клима Савура Василь Кушнір, голова Колківської ОТГ Олександр Палінкевич, учасник російсько-української війни, депутат Ківерцівської райради Анатолій Король та інші.

«Мене дивує позиція влади, яка цього року вирішила штучно, посеред тижня провести заходи з відзначення Колківської республіки. Зробили це у квітні, коли ще і Колківської республіки як такої не існувало. Не можу зрозуміти, навіщо ламати традицію? Вирішили перед виборами показати себе «великими патріотами»? А де були раніше? Навіщо ця імітація патріотизму перед виборами? Де боротьба влади з корупцією? Чому чотири роки після Майдану ми бачимо лише імітацію реформ і братання з олігархами?» - зазначив у виступі перший заступник голови Волинської облради Олександр Пирожик.

Голова Волинського осередку Національного корпусу Андрій Д'яченко наголосив, що українці мають винести правильні уроки з минулого, щоб отримати можливість збудувати гідне майбутнє:

«Нікому з сусідів самостійна соборна Українська держава не потрібна. Ми самі маємо потурбуватися про себе і здобути її».

«Наша влада повісила патріотичні вивіски та маніпулює патріотичними гаслами. Але від цього не змінилася її олігархічна, корумпована, гнила сутність. Ті самі люди, які визначали державну політику в часи Партії регіонів, працюють і зараз. Вони не можуть змінити країну, бо їх світогляд є пристосувальницьким і неукраїнським», - наголосив учасник російсько-української війни Анатолій Король.

Представниця об’єднання українок «Яворина» Алла Жупанюк привітала всіх з Днем матері та наголосила, що потрібно пам’ятати матерів героїв минулого та сучасного, які виховали справжніх українців.

Заходи завершилися виконанням національного гімну України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Славна сторінка історії: на Волині відзначили річницю Колківської республіки
13 травень, 2018, 22:46