Ніколи б не подумав, що люди так чіплятимуться за владу, - Артем Запотоцький

Ніколи б не подумав, що люди так чіплятимуться за владу, - Артем Запотоцький
Депутат Луцької міської ради Артем Запотоцький вважає, що таке термінове бажання більшості вчергове внести зміни до регламенту Луцькради може бути спричинене постановою Верховного суду щодо депутатів–«відкликанців».

Про це він розповів у коментарі Інформаційному агентству ВолиньPost.

Під час сьогоднішньої сесії (14 травня, - ред.) депутати мають розглянуть можливість чергового внесення змін до регламенту ради - ключовим є те, що депутатам пропонують «відмінити» нещодавно введену норму, яка дозволяла вести сесію будь-якому депутату, якщо голова чи секретар ради покидає засідання і відмовляється це робити, та відповідно, підписувати протоколи засідання та рішення ради.

Запотоцький зауважив, що попередні зміни до регламенту прийняли із порушеннями законодавства, зокрема Закону України «Про місцеве самоврядування». Однак, коли ці зміни вносили, ніхто й слухати про це не хотів.

«Це говорили доповідачу. Зараз цей самий доповідач, Микита Рабан, знову є ініціатором внесення цих змін. Чесно кажучи, цей поспіх, як на мене, зумовлений безпосередньо постановою Верховного суду щодо «відкликанців». Я б ніколи не подумав, що люди так будуть чіплятися за владу», - сказав Запотоцький.

Окрім того він додав, що питання внесли аж ніяк не за 21 день, як належить. Та найбільше дивує обранця громади навіть не це.

«Скликано позачергову сесію, аби заслухати звіти заступників та розглянути зміни до регламенту? Повний нонсенс, не бачу крайньої необхідності в цьому всьому», - підсумував депутат.

Відповідно, на думку Запотоцького, такий поспіх викликаний тим, що припинення процедури відкликання визнали незаконною.

«Вони вважають, що таким чином напевне себе убезпечать… Логіка тут відсутня – тут емоції, і можливо, невеличкий страх, чи щось інше», - додав обранець громади.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ніколи б не подумав, що люди так чіплятимуться за владу, - Артем Запотоцький
14 травень, 2018, 09:11