Підігнали «під себе»: більшість Луцькради знову змінила регламент

Підігнали «під себе»: більшість Луцькради знову змінила регламент
Депутати Луцькради вчергове внесли зміни до регламенту - із пункту щодо пленарних засідань виключили можливість ведення засідання одним із депутатів.

Відповідне рішення прийняли під час сесії 14 травня.

Згідно із попередньою редакцією регламенту, вести сесію міг будь-який депутат, якщо голова чи секретар ради покидає засідання і відмовляється його вести. Він же мав право підписувати протокол пленарного засідання та рішення ради. Окірм того, згідно з новими змінами тепер головуючий буде головувати під час розгляду питання щодо себе особисто.

Цікаво, що цю норму до регламенту вносили відносно недавно - у вересня 2017 року. Адже у Луцькраді напередодні виникла ситуація, коли одному з депутатів довірили вести пленарне засідання. Проте опісля право підпису таким депутатом оскаржували в суді. Таким чином, тоді більшість «підігнала» регламент під себе, і це ж забажала зробити знову. Тобто фактично відмінити недавно впроваджену норму, коли вона стала «невигідною».

У депутатів було чимало питань до пропонованих змін. Зокрема, Тарас Шляхтич зауважив, що саме Рабан 9 місяців тому пропонував внести зміни, які нині фактично анулюють, тому Шляхтич перепитав, чи були тоді законними внесені зміни. Його колега Богдан Богонос уточнив, що відтоді ЗУ «Про місцеве самоврядування» не змінився, тож чи через 9 місяців знову не виявиться, що чергові правки були були «неправильні».

Рабан зауважив, що сьогодні варто обговорювати актиуальні зміни, а не ті, які прийняли 9 місяців тому. Що ж буде через 9 місяців, йому прогнозувати важко.

Шляхтич натомість відповів, що сьогодні знову чітко видно маніпуляції, вигідні «укропівській» більшості, адже не проблема коли зручно міняти регламент. Депутат Микола Федік зауважив, що «регламентна» комісія нині зранку не розглядала питання, адже не було доповідача. Однак, коли минулого разу вносили зміни, їх ініціатори запевняли, що вивчили законність, європейський досвід тощо. Однак нині, виходить, думка протилежна. Тому він додав, що не варто поспішати.

Проте, зрештою, більшість знову в унісон проголосувала за «потрібні» зміни – їх підтримали 22 депутати із «проукропівської» більшості.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ці суки що хочуть, те і роблять, посадіть вже нарешті хочаб того ткачука разом з рачковим, і більшість зникне, і катюзі по заслузі буде!
Відповісти
Може ці суки і крутять як хочуть але ж чому панове журналісти ви не посилаєтесь до своїх горе-нардепів і тих сук які сидять у ВР??? Чому Верховна Рада не голосує за вибори у Луцьку? Давно відома відповідь, бо не мають в БПП реального кандидата на посаду мера Луцька. Так що немає чого на дзеркало кивати коли писок у самих кривий.
Відповісти
Укропи дістали.
Відповісти
Останні новини
Підігнали «під себе»: більшість Луцькради знову змінила регламент
14 травень, 2018, 13:20