Краще, ніж в Києві: Савченко оцінив луцький ЦНАП

Краще, ніж в Києві: Савченко оцінив луцький ЦНАП
Голова Волинської обласної державної адміністрації Олександр Савченко схвально оцінив роботу луцького ЦНАПУ – за словами посадовця, департамент вразив його масштабами надання послуг.

Про це стало відомо 15 травня під час візиту до департаменту.

Директор ЦНАП Лариса Карп’як розповіла, що нині департамент надає 315 послуг і це рекордна кількість серед ЦНАПів в Україні. Луцький ЦНАП був одним із перших, які відкрили в країні, та залишається одним із лідерів.



Департамент скоро святкуватиме 5 років і за цей час його послугами скористалися майже мільйон людей. Окрім того, за 2017 рік надходження до бюджетів за адмінпослуги склали 23 млн грн, а за 4 місяці поточного року вже надійшло 8 млн грн.



Карп’як провела екскурсією ЦНАПом – тут на 1 та 2 поверсі надають послуги, а на поверх вище опрацьовують документи. За словами посадовиці, це зручний формат. Адже немає людей, які заглядають до кабінетів «просто запитати». Таким чином працювати вдається швидко і злагоджено. У департаменті – чимало адміністраторів, які допоможуть отримати квитанцію на чергу, проконсультують чи направлять до необхідного столу.



У ЦНАПі працює окрема вікно на видачу документів, тож щоденно можуть приймати папери на 150 паспортів та видавати його відповідну кількість. Карп’як розповіла, що незабаром закуплять ще 3 станції для виготовлення паспортів, тож послугу вдасться надавати ще ефективніше.



Окрім того, працює вікно, через яке отримати послуги можуть іноземці, а ще цього місяця ЦНАП підписав меморандум про співпрацю із пенсійним фондом та фондом соціально страхування від тимчасової втрати працездатності. Також у ЦНАПі інсує зворотній зв'язок – клієнти можуть оцінити роботу закладу, аби тут знали, на що варто особливо звернути увагу.



В планах також створити філію ЦНАПу у приміщенні РАЦСу на проспекті Соборності, 18, куди зможуть залучити додаткові послуги – реєстрацію актів цивільного стану, реєстрацію легкових автомобілів та водійського посвідчення.

Після такої екскурсії голова ОДА повідомив, що вважає Луцький ЦНАП кращим за той, який обслуговує Київську область.

«Він, до речі, не такий розкішний. Він дуже модерновий, дуже красивий, але по величі і по масштабах ваш вище, визнаю», - сказав Савченко.



«Мене дійсно радує те, що в Луцьку краще, ніж у Києві - маю на увазі не сам Київський ЦНАП, а Київської області, однаково це велика центральна область. Те, що ви поєднали – я не пам’ятаю, щоб я ще знав якийсь ЦНАП, який би виконував понад 300 адмінпослуг, це дуже багато», - зауважив посадовець. Приємно, мовляв, й те, що немає старої практики, коли люди очікують десь за рогом будинку та потім записують свої номери на руці.

Виконувач обов’язків Луцького міського голови Григорій Пустовіт пригадав, що ідею ЦНАПу активно підтримували покійний мер Микола Романюк та очільник ОДА Борис Клімчук. Коли співпрацюють різні гілки влади, то є результат, корисний для всієї громади. Також Пустовіт нагадав, що Луцький ЦНАП – один із кращих в Україні.

На переконання Савченка, успіх залежить і від керівництва, а очільниця департаменту компетентна та прагне працювати.



«Я радий, що ви представник того кадрового складу, який може зробити ще набагато більше, і хочу, щоб вам це вдалося. Я дивився по очах – тут люди, які переживають за роботу і створені для того, аби ділитися добротою, знаннями і професійністю», - підсумував посадовець.

Нагадаємо, 15 травня Савченко передав департаменту "цифрову валізу", яка дасть змогу надавати низку послуг для маломобільнних осіб.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Краще, ніж в Києві: Савченко оцінив луцький ЦНАП
15 травень, 2018, 14:28