Розповіли про особливості складання ЗНО для вступу в магістратуру

Розповіли про особливості складання ЗНО для вступу в магістратуру
У Луцьку розповіли про те, як зареєструватись на складання зовнішнього незалежного оцінювання для вступу в магістратуру, та яким чином відбуватиметься сам іспит.

Про це йшлося 15 травня під час прес-конференції щодо ЗНО.

Сама реєстрація стартувала 14 травня та триватиме до 18:00 5 червня.
«Минулого року ми через це вже проходили. Дві спеціальності галузі знань «Право» проходили вступ в магістратуру через єдине фахове випробування. Цього року кількість спеціальностей розширилася. Ми маємо 15 спеціальностей із шести галузей знань. Три волинські вищі навчальні заклади дають освіту саме за цими галузями знань, отож ми очікуємо серйозну кількість вступників в магістратуру, які теж будуть здавати ЗНО», - розповіла завідувач центру зовнішнього незалежного оцінювання та моніторингових досліджень ВІППО Алла Корнейко.

Вона додала, що реєстрація вважається завершеною, коли людина отримала на руки екзаменаційний лист. Це відбувається у приймальних комісіях тих навчальних закладів, куди учасник планує подавати документи для участі у конкурсному відборі на навчання в магістратурі.

У будь-якому закладі освіти, де учасник має намір навчатись, він може прийти і зареєструватись, при цьому обравши місце, де він буде проходити тестування. Пункти тестування будуть створені в усіх обласних центрах, крім непідконтрольних територій Луганської і Донецької областей.

Всі спеціальності, окрім правничих спеціальностей, складають лише єдиний вступний іспит (ЄВІ) з іноземної мови.

Цей вступний іспит передбачатиме частини читання і частини використання мови. Не буде частини писемного мовлення, тобто твору, і аудіювання. Тести розроблені за тією самою програмою, що й для вступу на базі середньої освіти.

До приймальної комісії ВНЗ, в якому вступник буде проходити конкурсний відбір, має прийти із паспортом (оригіналом), документом про освіту бакалавра, якщо він вже є, або ж із довідкою із навчального закладу про те, що такий документ людина отримає у поточному році, ідентифікаційним кодом та фотокартками для документів.

«Якщо фотокартка не відповідатиме зовнішньому вигляду вступника, ми маємо право його не зареєструвати», - зауважила Алла Корнейко.

Учасники, які потребують особливих умов для участі у тестуванні, повинні принести оригінал довідки 0863/о, де зазначені кодово захворювання, які дають підстави або для звільнення від ЗНО, або для створення спецумов.

Після цього людина-реєстратор створить реєстраційну картку. Якщо на звичайне ЗНО можна перереєструватись у разі виявлення помилок у бланках, то при вступі в магістратуру ця процедура відсутня.

Учаснику роздруковують реєстраційну кратку, він оглядає її, ставить підпис і гарантує, що реєстратор не допустив помилки. Після цього учаснику мають видати екзаменаційний листок, який є підтвердженням успішної реєстрації. На цьому листку має бути фотокартка вступника, печатка приймальної комісії навчального закладу, прізвище й ініціали та підпис людини, яка сформувала цей екзаменаційний лист.

Саме ЗНО з іноземної мови для вступу в магістратуру відбудеться 11 липня, а 13 липня буде фахове вступне випробування із права. Прийти на тестування треба із 9:15 до 9:50. Запізнення навіть на хвилину означає, що людина буде недопущеною до участі у ЗНО, яке стартує о 10:00.

Під час складання тестів не можна користуватись будь-якими гаджетами та допоміжними ресурсами.

Результати будуть готові через два тижні після тестування. Після їх отримання людина може подати документи у 5 вишів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Розповіли про особливості складання ЗНО для вступу в магістратуру
15 травень, 2018, 14:25