Що потрібно знати про ЗНО: складання, апеляція, додаткова сесія

Що потрібно знати про ЗНО: складання, апеляція, додаткова сесія
У Луцьку розповіли про особливості складання зовнішнього незалежного оцінювання у 2018 році.

Про це йшлося 15 травня під час прес-конференції за участю директора Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариси Середяк та завідувача центру зовнішнього незалежного оцінювання та моніторингових досліджень ВІППО Алли Корнейко.

ДПА. Випускники шкіл, а також ті, хто здобуває середню освіту у коледжах та училищах будуть складати державний підсумковий екзамен (ДПА) у вигляді ЗНО. Причому перші у формі ЗНО складають три предмети, а другі — лише українську мову та літературу.

За ці предмети виставлятимуть бали у 12-бальній та 100-бальній системах, для ДПА та вступу у вищий навчальний заклад відповідно.

Пункти тестування. На Волині діятиме 44 пункти для складання ЗНО. Найбільше – 42 пункти – будуть для тестування з української мови та літератури. Німецьку, французьку та іспанську мови можна буде скласти лише у Луцьку, а англійську – у Луцьку та Ковелі.

Інформацію про те, де відбуватимуться тести із різних предметів, можна знайти в інформаційному кабінеті вступників на сайті Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти. Увійти в кабінет можна за допомогою номеру сертифіката та пін-коду до нього.

Додаткова сесія. Зареєструватись на основну сесію вже неможливо, однак реєстрація на додаткову закінчиться 21 травня. Скласти ЗНО можна із чотирьох предметів, а результати тестування подати у 7 ВНЗ на 4 спеціальності.

Право взяти участь у додатковій сесії мають ті, хто зареєструвався у додатковий період для реєстрації (3-21 травня), це жителі окупованих територій, учасники АТО, засуджені до позбавлення волі або узяті під варту, люди, які перебувають за кордоном на момент основної сесії, за умови, що вони вказали про це під час реєстрації, ті, хто був зареєстрований на основну сесію, але з поважних причин не зміг з'явитись на неї.

Якщо людина на момент основної сесії захворіла, брала участь у міжнародних змаганнях або ж у неї померла близька людина, вона повинна протягом 5 днів подати документи про причину неявки. Тоді регламентна комісія розглядає її участь у додатковій сесії.

Час. Прийти на тестування треба з 10:15 до 10:45. Усі, хто запізниться, втрачає можливість скласти ЗНО.

Що мати з собою. У пункти складання ЗНО можна приходити із будь-якими речами, але з собою при написанні тестів треба мати лише документи та дві ручки з чорним чорнилом. Можна брати воду.

Шпаргалки та будь-які технічні засоби з собою мати забороняється. При виявленні таких речей робота анулюється.

З документів треба взяти сертифікат ЗНО-2018, оригінал документа, за яким проводилась реєстрація (паспорт, свідоцтво про народження чи інший, серія якого зазначені у сертифікаті на ЗНО), запрошення-перепустку.

Оскарження. Якщо не сподобався результат ЗНО, протягом 5 днів можна його оскаржити. Опісля результати можуть як підвищені, так і знижені. Останні роки в кабінеті вступника виставляють сканкопії робіт, щоб учасники ЗНО могли перевірити, чи варто подавати апеляцію.

Вступ в магістратуру. У 2018 році для вступу на 15 спеціальностей із шести галузей знань передбачене ЗНО із іноземної мови.

Детальніше з умовами вступу в магістратуру можна ознайомитись за посиланням.

Громадський контроль. Усі охочі можуть зареєструватись як громадський спостерігач, щоб проконтролювати процес складання ЗНО як для вступу на базі загальної середньої освіти, так і ЗНО для вступу в магістратуру.

Гаряча лінія. З будь-якими питаннями щодо ЗНО можна звертатись на телефони гарячої лінії Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти: 0322422660, 0676734981.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ЗНО-2018
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Що потрібно знати про ЗНО: складання, апеляція, додаткова сесія
15 травень, 2018, 16:10