Орендарі водойм на Волині забороняють купатися

Орендарі водойм на Волині забороняють купатися
Підприємці, які орендують водойми на території Іваничівського району, змушені встановлювати таблички «Купатися заборонено».

Про це йшлося під час робочої наради у голови Іваничівської райдержадміністрації, - пише Буг.

У районі налічується 22 водних об’єкти, розташовані за межами населених пунктів. Любительська рибалка, відпочинок на природі дозволено біля водойми. Однак орендарі ставків не беруть на себе відповідальності за дозвіл на купання. Вони кажуть, що це дуже великі затрати і велика відповідальність.

Щоб дозволити купання на орендованій водоймі, потрібно отримати дозвіл санінарно-епідеміологічної станції. Окрім того, водойму має перевірити Центральна водолазно-рятувальна служба (вони обстежують дно, щоб переконатися, що воно чисте), головне управління державного нагляду з питань техногенної безпеки (на них покладений обов’язок з’ясувати, чи працівники пляжу вміють надавати першу допомогу, чи є тут засоби для порятунку – такі як рятувальні жилети й аптечка, а також перевірити, чи найняв власник (орендар) рятувальників). Лише за цих умов місце можна вважати таким, де дозволено купання.

Відтак, орендареві потрібно найняти людей, що стежитимуть за безпекою на воді, а, отже, платити їм зарплату. На такі вимоги і умови наразі не готовий ніхто.

Щоб зняти з себе відповідальність за наслідки купання, орендарі ставлять біля водойми табличку з написом «Купатися заборонено!»

Якщо хтось із відпочивальників надумає залізти у воду, то, відповідно, бере на себе відповідальність за свої дії.

Орендарі також скаржаться на низьку культуру відпочивальників, адже ті ламають споруди, нищать насадження та не прибирають за собою сміття.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Орендарі водойм на Волині забороняють купатися
16 травень, 2018, 00:47