У Луцьку ректор незаконно продав ...навчальний корпус і гуртожиток інституту

У Луцьку ректор незаконно продав ...навчальний корпус і гуртожиток інституту
У Луцькому біотехнічному інституті кажуть, що Григорія Стеценка з посади ректора звільнили в червні 2012-го року. Причиною звільненя стало те, що Стеценко, обдуривши власників, продав сторонній фірмі навчальний корпус вишу.

Як стверджує адміністрація вишу, Стеценко був ректором понад 15 років, а позбувся цієї посади влітку.

Зі слів юристів ЛБІ, луцький виш є структурним підрозділом київського Міжнародного науково-технічного університету і навесні 2012-го року до обласного центру приїхала столична перевірка. Ревізори виявили, що Стеценко обманув власників ЛБІ та продав фірмі «Освіта плюс» навчальний корпус вишу та приміщення гуртожитку.

Цікаво, що серед засновників фірми «Освіта плюс» є сам Стеценко і його син - Семен.

«Власники відразу звільнили Григорія Семеновича Стеценка, а справа пішла в Господарський суд, який скасував незаконний продаж і повернув будівлі інституту», - кажуть в ЛБІ.

У відділі кадрів інституту повідомили, що влітку виконувачем обов'язків ректора інституту наказом президента МНТУ призначили Наталію Гнатюк. А Стеценко в судах намагається досягнути відновлення на цій посаді.

«Хоча й наші власники не хочуть брати на роботу людину, яка в них крала», - зауважив один з юристів вишу.

Водночас юристи ЛБІ повідомили, що Стеценка затримали правоохоронці, а 14-го лютого суд відпустив його під підписку про невиїзд.

У прес-службі волинської міліції повідомили, що Стеценку інкримінують порушення за частиною третьою статі 365 Кримінального кодексу України.

«Перевищення влади або службових повноважень, тобто умисне вчинення службовою особою дій, які явно виходять за межі наданих їй прав чи повноважень, якщо вони заподіяли істотну шкоду охоронюваним законом правам та інтересам окремих громадян, або державним чи громадським інтересам, або інтересам юридичних осіб», - йдеться в ККУ.

Відповідно до нормативно-правового акту Стеценка можуть посадити на строк від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Біотехнолог хр...ов!!!
Відповісти
колись цього горе-професора з тріском погнали з ВДУ, лекції жодної не прочитав
Відповісти
Останні новини
У Луцьку ректор незаконно продав ...навчальний корпус і гуртожиток інституту
14 лютий, 2013, 14:21