У Луцьку зібралися освітяни з усієї країни, аби святкувати ювілей позашкілля

У Луцьку зібралися освітяни з усієї країни, аби святкувати ювілей позашкілля
У Луцьку стартував всеукраїнський Фестиваль дитячої творчості, присвяченому 100-річчю позашкільної освіти України.

Урочисте відкриття заходу відбулося 16 травня у Волинському академічному обласному музично-драматичному театрі.

На Волинь з'їхалися сотні освітян з усієї України та завітали навіть гості із сусідньої Білорусі, адже саме тут потягом 3 днів святкуватимуть сторіччя позашкільної освіти.

Вітав освітян голова Волинської обласної державної адміністрації Олександр Савченко який спочатку зауважив, що на Волині зрозумів, що тут живуть дуже добрі та чуйні люди.

Над тим, аби діти виростали добрими та світлими дуже активно працюють саме освітяни, які працюють із дітьми в позашкільний час активно працюють над тим, аби ростити гідну молодь. Саме вони роблять із дітей маленьких зірочок, адже на Волині майже 80% дітей залучені до участі у заходах позашкільної освіти.

«Діти завжди прагнуть дізнатися щось нове - чи то від батьків, чи від вчителів, чи з Інтернету.. Зараз мені подобається фраза. Що ми останнє покоління, яке слухало своїх батьків і перше, яке слухає своїх дітей. Десь воно так і є…

Ви – якраз ті люди, які вчасно можуть «підхопити» дітей, розгадати ту іскру Божу, із якою воно народилися і їх розвинути. Це найтяжче, це терпіння, увага, вміння передати те, що ти вмієш, привити їм те, що бажали би бачити в свої дітях чи в собі.

Щиро вірю в те, що позашкільна освіта має майбутнє, бо ми йдемо ж нової школи, до нових європейських принципів», — сказав посадовець.

Тож щоденно працівники виховують талановитих та освічених людей. Тому він побажав міцного здоров'я та віри в правильність своїх дій – тоді праця окупиться сторицею.

Користуючись нагодою, він подякував своїй профільній заступниці Світлані Мишковець та нагородив відзнакою, медаллю «Ушинський К.Д.» волинську освітянку - директора обласного еколого-натуралістичногоо центру Валентину Остапчук.

Опісля заступник голови Волиньради Роман Карпюк також вітав освітян, бажаючи їм натхнення до праці, адже позашкільна освіта збирає талановитих дітей та розвиває дітей. Том він побажав плідної роботи та вихованців, якими можна пишатися.

Згодом нагородила очільників позашкільної освіти із низки областей України начальник відділу позашкільної освіти, виховної роботи та захисту прав дитини департаменту професійної Міносвіти Алла Серединська.

Вона побажала усім приємного перебування у Волинському краї та висловила сподівання, що згодом позашкілля досягатиме ще більших висот. Також посадовець прочитала вітальний адрес від міністра Лілії Гриневич.

Опісля гості насолоджувалися концертом – запальними танцями, співами та іншими виступами юних артистів, прослухали й коротку довідку про засновницю позашкілля Софію Русову. Окрім того, гостей заходу запросили оглянути виставку досягнень талановитих дітей, яку розмістили у холі драмтеатру.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку зібралися освітяни з усієї країни, аби святкувати ювілей позашкілля
16 травень, 2018, 17:12