Патрульні благають не ображатися на перевірки авто

Патрульні благають не ображатися на перевірки авто
Патрульна поліція закликає волинян із розумінням ставитись до проведення заходів в рамках операції «Зброя та вибухівка».

Про це йдеться у повідомленні на сторінці управління патрульної поліції Волинської області у соціальній мережі Facebook.

Комплекс оперативно-профілактичних заходів з виявлення зброї і вибухівки триває по всій країні.

Відпрацювання відбуваються з метою стабілізації криміногенної ситуації та вилучення з незаконного обігу зброї, боєприпасів та вибухівки у зв’язку із її накопиченням на сході держави.

Також поліцейські виявляють організовані злочинні групи, які діють у цій сфері, та попереджують злочини, вчинені з використанням зброї.

«Звертаємось до громадян, аби вони з розумінням ставились до проведення перевірок їх та їхніх транспортних засобів!» - йдеться в повідомленні.

Патрульні поліцейські в першу чергу реагують на можливі порушення, тому можуть зупинити особу чи автомобіль з метою перевірки на наявність зброї та вибухівки. Якщо громадянин не порушив закон – його відпустять.

«Це направлено на вашу ж безпеку та на попередження можливих злочинів. Ставтесь з розумінням до дій поліції, адже незареєстрована зброя – це не тільки порушення закону, а й причина нещасних випадків. Разом з тим, громадяни, які добровільно звернуться до поліції з метою здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів і спеціальних засобів, що зберігаються ними незаконно, згідно з вимогами ч. 3 ст. 263 Кримінального кодексу України, звільняються від кримінальної відповідальності», - зазначив керівник УПП у Волинській області Олександр Вовченко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а що по закону?
Відповісти
отримавши посаду вивчіть законодавство країни в якій проживаєте. Обшук, за його ж правилами і огляд, особистого майна особи здійснюється на підставі відповідної ухвали слідчого судді. Поверхневий огляд майна особи у відповідності до ЗУ «Про поліцію» може бути проведений лише при наявності достовірних підстав і обставин які вказують на вчинення особою даного правопорушення. Отож пане Вовченко для того щоб провести огляд авто, для початку, як мінімум, доведіть особі обґрунтовані підстави вважати що в іі транспортному засобі перебуває заборонена бля вільного обігу зброя(зберігається без передбаченого законом дозволу), яка саме і являється предметом злочину, передбаченого ст. 263 КК України.
Відповісти
Не знайшли зброю то відпускайте а ні покажіть страховку посвідчення свідоцтво і чере з це складається враження недобре за вас
Відповісти
благаю патрульних не ображатись,в випадку притягнення них до відповідальності,за перевищення службових повноваженнь.
Відповісти
Попросити можуть,але не фак що Я їм щось покажу без рішення суду!А про страховки і т д так це точно,як би воно спинило оглянуло авто і не задрочувалоб посвідченнями водія і страховками(адже людина нічого не порушила)-то в людей і не булоб такої реакції на них як є!
Відповісти
Останні новини
Патрульні благають не ображатися на перевірки авто
16 травень, 2018, 21:49