У Луцьку підвищили ціни на ритуальні послуги

У Луцьку підвищили ціни на ритуальні послуги
Низка ритуальних послуг, які надає луцький спецкомбінат, стане на від 32% до понад 83 % дорожчою, враховуючи підвищення мінімальної зарплати та подорожчання пального.

Відповідне рішення ухвалили під час засідання виконавчого комітету Луцької міськради, - повідомляють Волинські новини.

Перегляд діючих тарифів на ритуальні послуги, що надає Луцький спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування, відбувається з метою приведення їх до економічно обґрунтованого рівня через зростання витрат на оплату праці відповідно до росту розміру мінімальної заробітної плати та цін на паливно-мастильні матеріали. Востаннє цю вартість визначали у 2015 році.

Відтоді відбулися суттєві зміни складових витрат, а саме, розміру мінімальної заробітної плати, зменшення розміру єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, згідно змін у Податковому кодексі, та ріст вартості паливно-мастильних матеріалів.

Фонд оплати праці розрахований відповідно до годинних тарифних ставок/посадових окладів робітників, діючих на підприємстві. Для розрахунку витрат на оплату праці взяли діючий штатний розпис та погодинні тарифні ставки робітників підприємства, розраховані з розміру мінімальної заробітної плати. Мінімальна заробітна плата врахована у діючому тарифі у 2015 році становила 1218 грн, а з 01.01.2018 розмір мінімальної оплати праці за повну виконану місячну (годинну) норму праці становить 3723 грн, встановленої Законом України «Про Державний бюджет України на 2018 рік».

Водночас, врахували зменшення розміру єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, згідно змін у Податковому кодексі, до 22 відсотків.

Ріст цін на паливо становить: дизпаливо – із 19,50 грн/л до 25,50 грн/л, бензин А-95 - з 19,00 грн/л до 27,00 грн/л. Рівень рентабельності при розрахунку вартості послуг запланований у розмірі 5 %.

Таким чином, вартість, до прикладу, копання могили в літній період (з 16 березня по 24 листопада) механізованим способом збільшиться на 50,9% для могили завдовжки 2,4 метра (з 376,2 гривні до 567,7 гривні), вручну – на 83,2 % (з 737,72 до 1351,68 гривні відповідно), оформлення свідоцтва на поховання коштуватиме не 8, а 12,18 гривні.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.