Волиняни накрали газу майже на мільйон гривень

Волиняни накрали газу майже на мільйон гривень
На Волині за чотири місяці цього року виявлено 60 фактів крадіжок природного газу на загальну суму майже 800 тисяч гривень.

У порівнянні з минулим роком кількість виявлених крадіжок зросла вдвічі, - інформує прес-служба ПАТ «Волиньгазу».

Так, найрозповсюдженішими махінаціями є втручання в роботу лічильників газу, самовільне відновлення газопостачання та підключення газового обладнання.

Більшість порушень зафіксували у великих містах і районах. Зокрема, в Луцьку та Луцькому районі нарахування провели для 36 споживачів на суму понад 700 тис. грн. У м. Володимирі-Волинському та прилеглому районі - 14 споживачам нарахували майже 190 тис. грн. До трійки лідерів “чорного списку” потрапило місто Ковель та два райони - Ковельський і Турійський. Місцевим споживачам за допущені порушення доведеться викласти з кишені 180 тис. грн.

«Найчастіше до махінацій вдаються споживачі сільських місцевостей, в кого велика опалювальна площа. Однак люди повинні розуміти, що бажання зекономити насправді грає з ними у злий жарт. Крадіжки газу обійдуться набагато дорожче, аніж обліковане споживання. В результаті порушник заплатить за неврахований газ в розмірі граничної норми споживання, окрім того за крадіжку газу передбачена кримінальна відповідальність», – наголосив директор комерційний ПАТ «Волиньгаз» Андрій Карпомиз.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Запитайте в директора Андрія, якого чорта в такої солідної компанії стільки бюрократії при роботі з газовим обладнанням??! Щоб замінити котел чи перенести газову плиту потрібно місяцями до них бігати.
Відповісти
Підтримую
Відповісти
Останні новини
Волиняни накрали газу майже на мільйон гривень
18 травень, 2018, 15:28