У місті на Волині хочуть повністю викорінити борщівник

У місті на Волині хочуть повністю викорінити борщівник
У ковельській мерії шукають дієвий метод боротьби з борщівником. Задля цього у Ковелі хочуть розробити спеціальну Програму, куди закласти кошти на ліквідацію цього рослинного шкідника, який здатен викликати серйозні опіки на шкірі людини.

Про це повідомляє Проковель.

У Ковелі щороку поблизу житлових багатоповерхівок, що розміщені на початку вулиці Володимирська (район старого русла річки), на вулицях Кубанська та Некрасова виростають великі плантації борщівника Сосновського. Комунальники щоразу їх викошують, але, за словами заступника міського голови Андрія Товстиги, бажаного результату це не дає, адже небезпечна рослина з легкістю знову відновлює свої сили.

Тепер же в мерії хочуть застосувати до цього шкідника більш дієві методи боротьби, які б дозволяли повністю його знищити. На засіданні постійної депутатської «житлово-комунальної» комісії міської ради головний спеціаліст відділу цивільного захисту та екологічної безпеки міськвиконкому Оксана Козакевич поінформувала депутатів, що в Україні є організація, яка знає дієвий спосіб боротьби з небезпечною рослиною.

«Ми сконтактували з інститутом захисту рослин Національної академії аграрних наук України. Вони єдині в Україні мають запатентовану методику, яка дозволяє хімічними, механічними методами боротися з борщівником. Але вартість розробки цієї Програми складає орієнтовно 40 тисяч. Це без проведення робіт», - повідомила спеціаліст відділу.

«Бізнесмени, які єдині на Україні мають патент, кажуть, що ми можемо допомогти, але за те, що вони приїдуть, вивчать, визначать проблематику і дадуть рецепт – ви нам маєте заплатити 40 тисяч гривень. Це не значить, що потрібно закупити якійсь препарати, щоб далі працювати», - додав до сказаного Оксаною Козакевич Андрій Товстига.

Названа сума дещо неприємно спантеличила члена комісії, депутата Святослава Степанюка і він пообіцяв порадиться щодо методики ліквідації борщівника з польськими фахівцями. Принаймні, запевнив, що вивчить тамтешній досвід боротьби з цим нашестям.

Депутати погодилися, що борщівник врешті-решт необхідно повністю знищити, тому рекомендували відділу цивільного захисту та екологічної безпеки міськвиконкому розробити відповідну Програму, а вже потім розглядати питання щодо фінансування робіт.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
поборете. Вам Бог не допоможе....
Відповісти
В Білорусії борщівника нема. Понищили. Держава тим займається.
Відповісти
Останні новини
У місті на Волині хочуть повністю викорінити борщівник
19 травень, 2018, 04:49