В Україні дешевшають овочі та сири

В Україні дешевшають овочі та сири
Експерти прогнозують цінову стабільність до кінця зими, навіть передбачають здешевлення твердих сирів та овочів через надто теплу зиму.

Про це інформує УНІАН.

Сумніви виникають щодо здешевлення картоплі з морквою, адже о цій порі запас цих овочів традиційно вичерпується. Однак фермери не поділяють побоювання експертів, нагадуючи, що рекордний торішній урожай овочів не встигли розпродати. Тому ніяких сумнівів не може бути.

«У людей дуже багато заготівель ще залишилося. Якщо почнуть борти розкривати, підвали діставати, так буде ще й дешевшати», - запевнив фермер.

Рекордний урожай допомогла зберегти тепла зима. Овочі не померзли і не згнили навіть у тих, хто не має пристосованих овочесховищ.

Поки на українських ринках картопля та цибуля оптом від 10 кг коштують 1,45 грн, капуста - 70 копійок. Однак, на столичних ринках ціни традиційно вищі в півтора раза.

«Серед продуктів, які можуть подешевшати найближчим часом - сири. Адже, якщо Росія візьметься воювати з ними не лише на словах, усі експортні потужності, а це 55 тисяч тонн за рік, виробники змушені будуть реалізовувати на внутрішньому ринку», - вважають експерти.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.