Львів патрулюватимуть поліцейські на велосипедах

Львів патрулюватимуть поліцейські на велосипедах
Сьогодні, 20 травня, на патрулювання Львова вперше виїхали поліцейські-велосипедисти.

Офіційний початок роботи велопатрулю запланований на 21 травня, сьогодні ж поліцейські виїхали на вулиці в честь "Велодня Львова-2018". Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

Правоохоронці разом із іншими учасниками заходу взяли участь у 20-кілометровому марафоні.

"Я сподіваюся, що це перші, але не останні патрульні, яких ми будемо готувати в розрізі велопатруля. Хлопці та дівчата пройшли відповідну підготовку. Є певні особливості патрулювання на велосипедах, і, я думаю, що це дуже круто, що сьогодні у Львові ми запускаємо велопатруль", – зазначив керівник патрульної поліції регіону Роман Пилипенко.

У свою чергу мер міста Андрій Садовий заявив, що міськрада буде всіляку допомагати новим патрульним і навіть має намір закупити для поліцейських необхідну кількість велосипедів.

"Я пригадую, коли створювалася нова поліція: було велике покликання та було дуже багато охочих іти працювати. Сьогодні, можливо, черги не стоять, але, я переконаний, що ідея велопатрулів дасть новий поштовх і, можливо, з'являться охочі іти в поліцію і бути у велополіції. Місто зі свого боку є готовим максимально долучитися. Необхідну кількість велосипедів ми готові докупити, доукомплектувати", - сказав він.

Патрулювати будуть на вулицях міста, скверах, парках та будуть стежити за громадським порядком в центрі міста. Щодня на патрулювання вулиць виїжджатимуть по два велопатрулі (4 людини).

Свою службу у Львові велопатруль розпочинає за підтримки Консультативної місії Європейського Союзу та Проекту підтримки підготовки поліцейських (РТАР) «Агрітім Канада Консалтинг Лтд».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.