Мови багато, а дій – мізер, – атовець про роботу влади щодо центру реабілітації

Мови багато, а дій – мізер, – атовець про роботу влади щодо центру реабілітації
Заступник голови громадської організації «Всеукраїнське об'єднання прикордонників-учасників АТО» Андрій Соловйов вважає позитивом те, що спільними зусиллями бійцям вдалося добитися виділення коштів на центр реабілітації. Однак тепер треба пильно контролювати, аби питання не «спустили на гальма».

Про це він розповів у коментарі Інформаційному агентству ВолиньPost.

Атовець зауважує, що створити центр, де бійці мали б змогу реабілітуватися, – просто необхідно.

«Хоча би така категорія, як учасники бойових дій, люди, які постраждали і морально, і фізично, будуть знати, що можуть звернутися в такий центр і отримати там допомогу. Не відмовку, так як ми всюди отримуємо, чуємо про це і бачимо, а місце, де зможемо хоча б на якийсь відсоток відновитися», - сказав Соловйов. Адже людей, які потребують такої реабілітації, насправді дуже багато.

Окрім того, атовець додав, що спільними зусиллями бійцям вдалося зрушити питання із «мертвої точки».

«Не можна сказати, що це результат, знаючи, як нинішня влада може «замилити» це питання, «пустити» його та десь тихенько «прикрити». Але вже дечого ми добилися», - вважає чоловік. Мовляв, про центр вже багато говорять, це питання вдалося актуалізувати, тому надалі важливо слідкувати за процесом та тримати його на контролі.

Висловився атовець і щодо того, чому кошти вдалося отримати лише після того, як десятки бійців прийшли на сесію.

«Зрозуміло, що якби депутати й самі відносилися до категорії учасників бойових дій, то питання про виділення грошей би взагалі не стояло. Ми не просимо, ми констатуємо факт – цей центр потрібний, він має бути. У них, певно, є свої інтереси, які стоять на першому місці, які, вони вважають, мають вирішуватися. Так як озвучував радник міського голови – що ми вкладаємо гроші в дороги, а учасники бойових дій також користуються цими дорогами», - нагадав атовець.Та для бійців саме питання центру стоїть під номером один. Водночас він відзначає, що розуміє проблеми й інших категорій громадян, та атовці не просять багато в масштабах міського бюджету. Тим більше, що це право вони відстояли, захищаючи державу на Сході.

«Нині мови багато, а дій від влади – взагалі мізер», - підсумував Соловйов.

Нагадаємо, 14 травня депутати Луцькради після тривалих обговорень та блокування роботи таки виділили 5 млн грн для початку робіт з реконструкції частини приміщення КЗ «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги», де планують облаштувати Центр реабілітації учасників АТО. Очільник «Національного корпусу» на Волині Андрій Д’яченко зауважував, що атовці змушені були блокувати міськраду, адже це був єдиний спосіб звернути увагу депутатів на потреби бійців.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Мови багато, а дій – мізер, – атовець про роботу влади щодо центру реабілітації
21 травень, 2018, 12:23