Вибір довжини матчевого вудилища*

Вибір довжини матчевого вудилища*
Як спіймати велику рибу, яка не підходить близько до берега? Є два варіанти: або виплисти на середину водойми у човні, або використовувати матчеве вудилище, придбати яке можна тут.

Ця снасть дозволяє закидати поплавок на десятки метрів, залишаючись на березі. Вибираючи матчеве вудилище, першочергову увагу потрібно звертати на його довжину.

До 3,9 м

Доволі специфічне вудилище. Через свою довжину підходить для риболовлі на невеликих річках. Також ефективне для проводки, ловлі з човна, при наявності великої кількості кущів на водоймі. Універсальною цю снасть назвати важко.

3,9 м

Саме цю снасть у більшості випадків використовують риболови-початківці. Найкращі результати такі вудилища показують на глибині до 2 м. Зі збільшенням глибини погіршується точність закидання. Гачок починає частіше чіплятися за траву при закиданні. Доволі проблематично закинути на велику відстань поплавок вагою 6-8 г. Добре поєднується таке вудилище з ковзаючим поплавком. У цьому випадку закидання здійснюються більш плавно.

До 4,2 м

Універсальна довжина. Вудилище однаково зручне при використанні й глухого (на більшості водойм), і ковзаю чого оснащення. Важкий поплавок можна закинути на відстань до 50 м. Це робить матчеве вудилище довжиною 4,2 м універсальним варіантом.

4,2 м

Першочергове завдання такого вудилища – ловля з глухим оснащенням на глибоких і широких водоймах. Снасті більш потужні в порівнянні з попередніми варіантами. Вудилище повинно витримувати закидання важких поплавків, а потім дозволяти витягувати велику рибу. Таке вудилище можна порекомендувати рибалкам, які полюбляють великі водойми і закидають поплавки на далекі дистанції.

4,8 м

Доволі вузькоспеціалізоване вудилище. Дозволяє використовували глухе оснащення в тих випадках, коли стандартна снасть може поєднуватися лише з ковзаючим оснащенням. Типові ситуації – ловля обережної риби та використання вудилища на слабкій течії.

5-6 м

Снасть для виконання специфічних задач. Ефективна для ловлі обережної риби на великій глибині. Також добре себе зарекомендувала на водоймах з сильною течією. Але на глибині 4-5 м впоратися з вудилищем доволі важко.

Окремо варто згадати про вудилища зі змінною довжиною. Їх можна робити коротшими або довшими в залежності від ситуації. Така функція стає можливою за рахунок додаткової вставки, яка за необхідності витягується. Стрій і баланс вудилища при цьому дещо погіршуються. Але натомість ви отримуєте відразу дві снасті замість однієї.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: риболовля
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Вибір довжини матчевого вудилища*
21 травень, 2016, 14:07