Корисні поради для свердління металу*

Корисні поради для свердління металу*
Якщо ви займаєтеся будівельно-ремонтними роботами чи просто любите робити щось своїми руками, вам рано чи пізно доведеться зіткнутися з необхідністю зробити в металі рівний отвір. Спершу для цього потрібно купити свердло по металу на сайті Інсел. А що далі? Ми підготувати кілька порад, які допоможуть зробити роботу більш простою, ефективною та безпечною.

Рекомендації для свердління металу

Основні поради:

- Використовуйте спеціальні свердла. Не використовуйте вироби, які призначені для обробки кераміки, бетону, дерева. Свердла зі швидкоріжучої сталі підходять для виконання більшості завдань, пов’язаних з обробкою металу. Якщо вам потрібно зробити багато отворів чи обробляти тверді матеріали (чавун, нержавіюча сталь), не пошкодуйте грошей на придбання свердла з кобальтової сталі.
- Захистіть очі. Навіть крихітний шматок металу може стати причиною серйозної травми ока. Тому правильний захист є абсолютно необхідним. Придбайте спеціальні окуляри, які можуть витримувати удари шматків металу, які відлітають від свердла на високій швидкості.
- Зробіть заглиблення. Коли ви починаєте робити отвір, свердло може ковзати по гладкій металевій поверхні. Щоб запобігти цьому, зробіть відмітку в точці свердління.
- Змастіть свердло. Бажано використовувати для цього спеціальні суміші. Змазка зменшує тертя і виділення тепла, що полегшує свердління. Ваші інструменті прослужать довше. При обробці м'яких металів, таких як алюміній, латунь або чавун, змащення не є необхідним.
- Надійно зафіксуйте оброблюваний предмет. Ніколи не тримайте шматок металу в руці, коли намагаєтеся зробити в ньому отвір. Це значно підвищує ризик травмування. Завжди використовуйте як мінімум два затискачі для фіксації деталі.
- Почніть з маленького отвору. Потрібно просвердлити широкий отвір? Почніть з меншого діаметру, а потім розширюйте отвір. Так працювати значно легше.
- Свердліть на невеликій швидкості. Чим швидше крутиться свердло, тим сильніше воно нагрівається і затуплюється. Це означає, що вам доведеться швидше купувати нові витратні матеріали. Чим твердіший оброблюваний метал, тим повільніше повинно крутитися свердло.
- Зробіть «сендвіч». Покладіть лист металу між двома дошками і зафіксуйте їх затискачами. Дерево надійно тримає метал і допомагає отримати рівний гладкий отвір.
Якщо ви плануєте часто працювати з металом, подумайте про придбання спеціального свердлильного верстату.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Корисні поради для свердління металу*
21 травень, 2016, 14:10