Як вибрати найкращу фарбу для вуличних робіт?*

Як вибрати найкращу фарбу для вуличних робіт?*
Побачивши на сайті Sniezka великий вибір фарб, легко заплутатися у виборі. Які суміші працюють найкраще? Дізнайтеся, яку фарбу використовують професіонали. У цій статті ми зосередимося на обробці поверхонь, що знаходяться під відкритим небом. Це паркани, зливні труби, дах і т.д.

Вибираємо фарбу правильно

Насторожені різноманіттям фарб на полицях магазину? Ви не одні. Незалежно від того, чи ви фарбуєте весь твій будинок, чи просто хочете трохи «освіжити» паркан, правильний вибір декоративно-захисного матеріалу має першочергове значення. Жоден тип фарб не є універсальним. Він краще підходить для одних поверхонь та гірше – для інших.

Варіанти в залежності від типу оброблюваної поверхні:

- Необроблена деревина. Алкідна чи алкідно-латексна фарба. Сучки варто обробляти шелаком для додаткового захисту.
- Дерев’яний паркан. Напівпрозора фарба на масляній основі. Це найкращий варіант для огорож, альтанок. Масляна фарба надійно захищає конструкції від вологи, шкідників.
- Гладкий сайдинг. 100% акриловий латекс.
- Гладке (шліфоване, поліроване) дерево. 100% акриловий латекс, напівглянцева фарба. Вона містить багато смоли, яка забезпечує додатковий захист та характерний блиск. Якщо старе покриття також має масляну основу, ви можете нанести латексну суміш поверх нього. Але обов’язково відшліфуйте поверхню, щоб забезпечити якісну адгезію.
- Підлога, сходи. Найкращий варіант – глянцева фарба, призначена спеціально для підлоги. Вона містить більше смол, ніж інші варіанти декоративно-захисного покриття. Така фарба захищає поверхню від пошкоджень, стирання.
- Цементна плитка, ДСП. Високоякісна ґрунтовка глибокого проникнення і 100% акрилова латексна фарба.
- Необроблений (з шорсткою поверхнею) сайдинг, дошки, фанера. Напівпрозора масляна фарба.
- Гладкі дошки. Водовідштовхуючі суміші для просочення і напівпрозора масляна фарба. Водовідштовхуючі суміші консервують дерево, надійно захищаючи його він вологи і запобігаючи гниттю. Масляна фарба створює додатковий захисний шар.
- Бетон, штукатурка, цегла. 100% акрилова латексна фарба. Добре скріплюється з поверхнею і відводить водяну пару.
- Алюміній, оцинкована сталь. 100% акрилова латексна фарба. Спочатку метал необхідно очистити від бруду та іржі (інакше вона буде поширюватися навіть під захисним покриттям), а потім покрити його фарбою. Нові металеві вироби потрібно фарбувати не раніше як після 6 місяців експлуатації.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: фарба
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як вибрати найкращу фарбу для вуличних робіт?*
21 травень, 2016, 14:12