На Волині французу-терористу дали 6 років тюрми

На Волині французу-терористу дали 6 років тюрми
Любомльський районний суд Волинської області засудив до 6 років позбавлення волі громадянина Франції Грегуара Муто за підготовку терактів і зберігання боєприпасів.

Про це розповіла керівник апарату суду Наталя Лецюк, - пишуть Українські Новини.

"Сьогодні суд оголосив вирок - остаточне покарання у вигляді 6 років позбавлення волі без конфіскації майна", - сказано в ньому.

Француза визнано винним за ст. 201 (контрабанда зброї), ст. 258 (підготовка теракту) і ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю та вибуховими речовинами) Кримінального кодексу.

6 червня 2016 року голова Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що на українсько-польському кордоні було затримано француза Грегуара Муто, який віз зброю і вибухівку у Францію.

За даними СБУ, затриманий планував влаштувати серію терактів під час Чемпіонату Європи-2016 з футболу, що проходив у Франції.

Грицак розповів, що із грудня 2015 року в Україні француз Муто під виглядом волонтера почав налагоджувати контакти з військовими в зоні антитерористичної операції.

Француз висловлював негативне ставлення до політики Франції щодо мігрантів. Він роздобув для скоєння терактів 5 автоматів Калашникова, 5 тис. патронів, 2 РПГ і 125 кг тротилу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Щудова новина. Тільки не зрозуміло, як цей француз сподівався перетнути кордон з таким арсеналом. Чи хлопці з СБУ самі пообіцяли йому коридор, а потім самі ж і повязали? Тоді це чистої води підстава, і в апеляційній інстанції у француза є всі шанси на скасування цього вироку.
І до речі: а коли за ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю та вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України буде врешті решт засуджений депутат ЛМР Паша Данильчук (який 19 лютого 2014 року на Театральному майдані Луцька, ні від кого не ховаючись, розмахував на трибуні пістелетом Макарова, поцупленим, до речі, у міліції). Чому СБУ цього факту уперто вже пятий рік поспіль не помічає?
Відповісти