Луцькі школярі вчилися чарувати глиною

Луцькі школярі вчилися чарувати глиною
Для учнів луцької школи № 26 у центральній бібліотеці для дітей влаштували майстер-клас із гончарства.

Про це повідомили у бібліотеці.

«Слово «гончар» походить від «горна» і «чарування» – той, що горно чарує. Ось таких чарівників Миколу Шавулу, народного майстра України, та Михайла Мажару, сьогодні радо зустрічала центральна бібліотека для дітей з учнями 3-А класу НВК №26», - йдеться у повідомленні.

Діти почули розповідь про властивості глини, про технологію виготовлення глиняних предметів, дізнались про віковічну традицію українців виготовляти і передавати в спадок сімейні зразки глинянного посуду.

Справжні майстри-чарівники на гончарному крузі перетворювали разом з дітьми грудочку м`якої глини на справжній витвір. Цікаво і пізнавально для присутніх було те, що кожен виготовляв свій власний виріб , звичайно під творчим керівництвом майстрів. Це були глечики, горнятка, метелики, дзвоники, тарілі, вазочки під квіти.

За невеликий проміжок часу, поряд з виробами відомих гончарів, діти створили свою міні - виставку власних виробів, які надалі майстри візьмуть для подальшої обробки в гончарних печах, а потім передадуть дітям, які віднесуть їх додому і вони стануть першим дитячим спогадом про ці приємні хвилини праці, а можливо для когось це стане іх подальшою творчою наснагою.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцькі школярі вчилися чарувати глиною
21 травень, 2018, 22:11