Відпочинок на морі в Україні: ціни на житло

Відпочинок на морі в Україні: ціни на житло
В Україні відпочинок на морі в цьому році буде коштувати не набагато дорожче, ніж в минулому.

Про це пише видання Сьогодні.

"Я нічого не чув про зростання цін на житло. Відпочинок обійдеться приблизно в ту ж суму, що і раніше", - запевняє начальник управління з питань молоді та туризму Миколаївської ОДА Олександр Максименко.

Якщо в минулому році в середньому за триразове харчування на українських курортах просили 150 грн в день, то в цьому році доведеться заплатити 170-180 грн.

Цінові запити на всіх наших курортах приблизно однакові, трохи дорожче в порівнянні з іншими областями буде відпочинок в Одеській. Але в цілому варто орієнтуватися на такі цифри.

Супереконом варіант для однієї людини можна знайти за 40 грн на добу. Це буде койко-місце в кімнаті зі спартанськими умовами, без зручностей, в 15 хвилинах ходьби від моря. На першій лінії таке ж житло можна вже зняти за 120 грн з людини. Ціни на номери зі зручностями стартують від 450 грн, на однокімнатні квартири – від 300 грн на добу. Якщо ж ви хочете зняти, наприклад, апартаменти, обладнані власною кухнею, то за них доведеться викласти 1000 грн на добу. А за проживання в готелях, які позиціонують себе "а-ля Туреччина" (тут є аніматори, дитячі клуби, шведський стіл, басейни, доглянута територія), доведеться заплатити в середньому 2500-3000 грн (проживання в 2-місному номері + харчування) .

До слова, можна трохи заощадити, якщо встигнути відпочити до 15 червня. Саме з цієї дати більшість українських готельєрів піднімають ціни до рівня високого сезону – в середньому на 150-200 грн. Знайшли ми серед них і унікальні, які збільшують вартість проживання відразу на 450 грн. Так, зняти пів-котеджу на Генгоркі (Арабатська стрілка) в червні можна за 500 грн, а в липні – вже за 950 грн. Такі кусючі ціни не відбивають охоту в українців бронювати номери. "Наприклад, в Скадовську заповнюваність усіх пансіонатів і дитячих таборів на сьогодні становить 75%, а приватний сектор зайнятий вже на 70%", – рапортує Дерев'янко. Причому, як відзначають експерти, в першу чергу бронюють комфортне житло в середньому ціновому сегменті – за 600 грн на добу.

З недавніх пір дістатися до Херсона зі столиці можна не тільки автомобілем або поїздом, а й літаком. Близько години на борту - і ви вже на морі.

Перельоти будуть здійснюватися на регіональних літаках Embraer-145 з двома класами обслуговування - економ і бізнес. З Києва до Херсона літаки будуть вилітати о 10:30, 14:50 та 19:55, а з Херсона до Києва о 06:30, 12:35 та 16:55. Таким чином, можна вранці прилетіти на морський курорт, а вже ввечері повернутися в столицю. Звичайно, задоволення це не з дешевих. Квиток для дорослого в одну сторону в економ-класі буде коштувати майже 2000 грн, а в бізнес-класі - близько 6000 грн.

Інфраструктура на морських курортах продовжує активно розвиватися, спрощуючи життя туристам. Серед новинок останніх років - водний транспортний засіб "ракета". Таку назву це судно отримало через здатність розвивати високу швидкість.

На даний момент здійснюються рейси "Нова Каховка - Херсон" та "Вознесенськ - Ковалівка - Нова Одеса - Миколаїв". А з 1 червня з'явиться водне сполучення між Миколаєвом і Кінбурнською косою, а також Миколаєвом і Очаковом. Щоб запустити "ракети" за цими маршрутами, компанія-перевізник облаштувала плавучий причал на Кінбурнській косі.


Що стосується цін – все досить демократично. Наприклад, поїздка з Нової Каховки до Херсона обійдеться в 72 грн, з Нової Одеси до Миколаєва – в 42 грн, з Вознесенська до Миколаєва – в 90 грн. Подорож з Очакова на Кінбурнську косу буде коштувати 54 грн, а ось в зворотному напрямку ще дешевше – 42 грн. Різниця в ціні через те, що у вартість квитка на косу входить також плата за послуги, надані Національним парком. Найтривалішою буде поїздка по маршруту "Миколаїв – Кінбурнська коса": всього вона займе близько двох годин, і заплатити доведеться трохи більше 200 грн. За цей час ви зможете насолодитися мальовничими краєвидами Дніпра і надихатися чистим повітрям. Ви можете прогулятися по косі протягом дня і повернутися вечірнім рейсом, а можете залишитися тут на деякий час, заздалегідь знайшовши, де зупинитися.


Мрієте відчути романтику пустелі, покататися на квадроциклах з вітерцем, але на Єгипет не вистачає грошей? Тоді вирушайте в найбільший піщаний масив у Європі - Національний природний парк "Олешківські піски". Зараз тут катають туристів на квадроциклах приватні підприємці, але в середині літа Херсонська міськадміністрація обіцяє відкрити новий маркований маршрут. Він буде проходити по самому краю пустелі.

Ініціатори створення маршруту впевнені, що він обов'язково буде сприяти розвитку Національного природного парку. У планах також організовувати цього літа і денні тури.

Як дістатися? Найближчим часом на трасі Херсон - Крим з'явиться знак, який вказує на "Олешківські піски". Поки орієнтуватися потрібно на село Раденськ Олешківського району, а в GPS-навігатор забивати "Національний природний парк" Олешківські піски ".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В Туреччині відпочити дешевше. 8-10 тис. грн. з харчуванням і перельотом.
Відповісти
Сервісу, комфорту, безпеки - ноль, а ціни...??? Не знаю як хто але лише безглузда людина буде витрачати такі гроші на такий сервіс! Краще куди небуть і дешевше буде але за кордон!!!
Відповісти