Лучан запрошують на незвичну екскурсію

Лучан запрошують на незвичну екскурсію
Усіх небайдужих до рідної природи в Луцьку запрошують приєднатись до благодійної екологічної екскурсії «Як співіснують місто і дика природа».

Про це йдеться у повідомленні на сторінці Креативного простору «Озерний вітер».

Маршрут екскурсії пролягатиме каскадом ставків у заплавній долині річки Омелянівка (притоки Стиру) в районі Черчиць та Кічкарівки у Луцьку. Ставки були створені ще в радянські часи для рибного господарства. На початку 90-х рибгосп перестав існувати, ставки кинули напризволяще , відтак природа почала відвойовувати своє. Стави заросли чагарниками та очеретом.

Невтручання людини за останні десятки років надало змогу відновитись дикій природі, поступово утворивши різноманітну екосистему, невеликий wildlifeоазис серед урбанізованого середовища.

Прогулянка протяжністю понад 3 км триватиме 2 години.

Учасники відвідають 4 ставки, деякі з них заросли чагарниками та водно-болотною рослинністю. На водоймах – широке різноманіття птахів: від колоній мартинів звичайних і гніздувань лисок, до хижака луня болотного і лебедів-шипунів. Окрім того, сліди життєдіяльності бобрів – загати та хатини серед химерних чагарів на плесі.

Зустрічаються в цій мальовничій місцевості черепаха болотна, ондатра, тритони та інші тварини. Основною темою екскурсії буде питання співіснування дикої природи і людини, суспільства

Проводитиме екскурсію турист-краєзнавець Павло Савчук (начальник відділу еколого-освітньої та рекреаційної роботи Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща»).

«Захід безкоштовний, але будемо вдячні за ваші благодійні внески для допомоги «Озерному вітру», - йдеться у повідомленні .

Початок : 24 травня о 18.00 біля «Озерного вітру».

Для участі потрібно заздалегідь зареєструватись на електронною поштою [email protected] або номером телефону 0503782499 (Павло).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.