У Facebook стартувала благодійна «Медіа-кава»: відомий перший лот

У Facebook стартувала благодійна «Медіа-кава»: відомий перший лот
На Волині сьогодні, 23 травня, стартував благодійний аукціон «Медіа-кава». Кожен бажаючий може в разі виграшу його ставки випити кави з журналістами Луцька.

Про це повідомляє журналістка Мая Голуб на шпальтах видання Громадське радіо.

Першим лотом стала можливість поспілкуватися за філіжанкою кави із популярною радіоведучою Вікторією Жуковською.



Про подробиці благодійного заходу розповів ініціатор проекту, волонтер і журналіст Мирослав Ватащук. За його словами, «Медіа-кава» організовується вже вдруге. Проект приурочений до Дня журналіста (6 червня — авт.) і буде проводитися наприкінці травня і на початку червня цього року.

У групі у Facebook із назвою «Медіа-кава» невдовзі продаватимуть можливість випити кави з журналістами. Серед лотів будуть не лише працівники ЗМІ, а й представники прес-служб, блогери, ведучі - тобто всі, хто має відношення до медіа. Стартова ціна покупки лота – 100 грн, мінімальна сума збільшення ставки – 10 гривень. Проект триватиме кілька тижнів. Для участі в «Медіа-каві» вже зареєструвалося 30 людей, які стануть лотами на аукціоні.

«Виручені кошти плануємо спрямувати на потреби Волинського обласного госпіталю ветеранів війни. На що конкретно будуть витрачені кошти, будемо вирішувати після завершення «Медіа-кави», коли буде зрозуміло, яка точно сума буде зібрана», — зазначив Мирослав Ватащук.

За його словами, ідея такого проекту не нова. У 2015 році вже проводили проект «Кава з волонтером», де продавалася можливість попити кави з волинськими волонтерами. А гроші теж спрямовували на благодійність, зокрема, на допомогу бійцям АТО.

Тоді робоча група проекту була у складі шести волонтерів. Серед них - Вероніка Федосова-Цибульська, Тетяна Должко, Ольга Дмитрук, Віра Ліщук, Ната Толмачова, Христина Лесюк і Мирослав Ватащук.

«Нас тоді підтримала «Львівська майстерня шоколаду» у Луцьку, яка запропонувала безкоштовну каву покупцеві та «купленому лоту» два безкоштовні сертифікати на будь-який кавовий напій. Потім ідея проекту була перероблена трішки, щоб зробити формат з нагоди до Дня журналіста. І виникла ідея: чому б не спробувати продати можливість попити кави з журналістами, які є впізнаваними? І використати кошти на справді важливі речі, зокрема, допомогти людям, які воювали в АТО, на передовій», — зазначив Мирослав Ватащук.

Ініціатор благодійного аукціону розповів, що завдяки акції «Медіа кава» минулого року вдалося закупили для Волинського обласного госпіталю ветеранів війни реабілітаційне обладнання на суму майже 35 тисяч гривень. 29 тисяч зібрали за допомогою інтернет-аукціону, а решту — завдяки пожертвам та скринькам, що стояли в обласній та міській радах.

Мирослав Ватащук сам стояв зі скринькою і збирав кошти заради благодійної допомоги військовим. «Тоді закупили обладнання майже на 35 тисяч гривень. В цю суму входять гроші не лише зібрані за рахунок «Медіа- кави». Траплялося, що надсилали на картку більше грошей, ніж була переможна ставка лота. Наприклад, купували лот за 500 гривень, а переказували 600 грн», — зазначив Мирослав Ватащук.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Facebook стартувала благодійна «Медіа-кава»: відомий перший лот
23 травень, 2018, 00:05