Куди піти у вихідні в Луцьку: 25-28 травня

Куди піти у вихідні в Луцьку: 25-28 травня
На вихідних у Луцьку постійно відбувається багато заходів, які можна відвідати з коханими, друзями або родиною, аби повеселитись, дізнатись щось нове та просто відпочити.

Інформаційне агентство ВолиньPost підготувало для вас підбірку заходів, які допоможуть «перезарядити батарейки» після робочого тижня.

До уваги організаторів масових заходів у Луцьку! Якщо вас не вказали в цьому переліку, будь ласка, надішліть інформацію на пошту [email protected].

П’ятниця, 25 травня

Подія: «Чілдрен Кінофест»
Тип заходу: фестиваль
Місце: «Premier City»
Початок: 9:00
Що обіцяють: До конкурсної програми V Фестивалю мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест» увійшло сім фільмів для глядачів від 4 років, відібраних на найбільших європейських кінофорумах. Спеціальною подією цього року стане показ до 30-річчя прем'єри анімаційного фільму «Острів скарбів» режисера Давида Черкаського. Вхід на всі покази – безкоштовний, за попередньою реєстрацією на сайті фестивалю.

Відкриє ювілейний «Чілдрен Кінофест» документальна стрічка «Земля: Один вражаючий день» від британської студії BBC. Знята за допомогою найсучасніших технологій, вона кличе глядачів у подорож нашою планетою у компанії різноманітних тва-рин, та показує один день з їх життя. Це перша документальна стрічка, яка буде змагатися за звання найкращого фільму «Чілдрен Кінофесту».

Україну цього року представляє фентезі «Сторожова застава». Її головний герой, сучасний школяр, за допомогою чарівного порталу потрапляє у часи Київської Русі. Фільм Юрія Ковальова став одним з лідерів за касовими зборами серед національних стрічок, зібравши у прокаті понад 19 млн. гривень. Права на «Сторожову заставу» були продані на понад 25 країн. Масштабні зйомки проходили в Карпатських горах, гранітних кар'єрах та болотах Київської області.

У програмі «Чілдрен Кінофест» – дві стрічки з юнацького конкурсу Берлінського кіно-фестивалю Generation. «Сів заблукала уві сні» – шведсько-норвезька історія однієї ночівлі, що перетворюється на подорож зачарованим будинком. Для аудиторії старшого віку – стрічка «Маленька гавань», яка розповідає про дівчинку, яка знаходить на вокзалі покинутих малюків та починає піклуватися про них. Ця картина спільного виробництва Чехії та Словаччини стала найкращим фільмом Generation, отримавши премію «Кришталевий ведмідь» Берлінале.

В рамках фестивалю пройде українська прем'єра найкращої французької анімаційної стрічки за версією премії «Сезар» – «Великий злий лис та інші історії». Фільм про пригоди звірів на селі від творців «Ернеста та Селестини» створений у техніці акварельної анімації.

Поза конкурсом маленькі глядачі зможуть ознайомитись із анімаційною класикою – у 2018 році виповнюється 30 років з прем'єри анімаційного фільму «Острів скарбів» режисера Давида Черкаського. Творча група представить фільм у фестивальному центрі «Чілдрен Кінофест» – кінотеатрі «Київська Русь».

За традицією, закриє фестиваль володар Гран-прі попереднього року – британський фентезі-фільм «Моллі Мун і чарівний підручник гіпнозу», екранізація бестселера англійської письменниці Джорджії Бінг.

У цьому році «Чілдрен Кінофест» відбудеться з 25 травня по 3 червня й охопить більше 20 міст по всій Україні



Подія: Відкритий клуб з настільної гри мафія
Місце: Молодіжний центр Волині
Початок: 17:00
Що обіцяють: Командна психологічна покрокова рольова гра з детективним сюжетом, яка моделює боротьбу інформованих один про одного членів організованої меншості проти неорганізованої більшості. Граючи у Мафію гравці вчаться аргументувати та висловлювати свою думку, та розвивають навички логічного мислення.
Не вмієш грати? Не біда, для тебе і друзів проведуть навчання. Клуб збирається 1-2 рази в тиждень.

Координує зустрічі Дем’ян Петрик 0951519491. Реєстрація обов’язкова за посиланням.

Подія: Freedom та Юлія Іванова
Місце: «ЛучеSk-паб»
Початок: 20:00
Що обіцяють: живий звук, вхід вільний



Подія: Танці на палубі «Кораблика»: від 60-х і до сьогодні
Місце: Пивний клуб «Оболонь» («Кораблик»)
Що обіцяють: «Цієї п'ятниці ми не будемо обмежуватись в стилях і часі (окрім традиційного формату), а відправлятимемо до наших динаміків і ваших вух купу хітів від 60-х років і до сьогодні», - кажуть організатори.



Субота, 26 травня

Подія: презентація історичної книги
Тип заходу:
Місце: Факультет історії, політології та національної безпеки СНУ імені Лесі Українки, Корпус СНУ D, ауд. 209.
Початок: 14:00
Що обіцяють: відбудеться презентація книги директора Інституту європейської інтеграції Львівського національного університету ім. І. Франка, професора, доктора історичних наук Богдана Гудя «З історії етносоціальних конфліктів. Українці й поляки на Наддніпрянщині, Волині і в Східній Галичині в ХІХ і першій половині ХХ століття».

Подія: вистави від дитячої студії «ДогориДриґом»
Місце: вул. Винниченка, 30 А, 5й поверх
Початок: 14:00
Що обіцяють: запрошуть дітей і дорослих вирушити у неймовірну подорож - дізнатися «Таємницю країни Сонячних Зайчиків», зануритися у підводний світ, шукаючи «Живу воду», і ще багато перешкод подолати «У пошуках Синього Птаха».



Подія: модерністська прогулянка про Центральному парку
Місце: Театральний майдан
Початок: 17:00
Що обіцяють: Розкажуть, як це місце могло перетворитися на оазу європейського модернізму 1930-х. Збір біля пам’ятника Лесі Українці на Театральному майдані. Орієнтуватися на чорну розкриту парасолю. Вартість – 30 гривень з особи.

Подія: «Галицько-Волинське дербі»
Тип заходу: літературно-музичний вечір
Місце: Innerspace. Простір для роботи, творчості та відпочинку
Початок: 19:00
Що обіцяють: За підтримки Управління освіти, науки та молоді Волинської ОДА проект для митців-початківців «Ліхтар» знову приходить на літературну сцену Луцька тепер із новим форматом. Ще більше поезії, музики та всього-всього-всього! «Ліхтар» змінив географію, й відтепер для вас читатимуть не тільки лучани, а й жителі інших регіонів. Уже цієї суботи волинську літсцену спробують підкорити галицькі поети. Вхід вільний.

Подія: Вечір під гітарку з Вадимом Ямпольським
Місце: «ЛучеSk-паб»
Початок: 20:00
Що обіцяють: живий звук, вхід вільний



Подія: виступ гурту «RED SOFA»
Місце: Пивний клуб «Оболонь» («Кораблик»)
Початок: 21:30
Що обіцяють: цікаве звучання з елементами духових та струнно-щипкових інструментів.



Неділя, 27 травня

Подія: «Лис Микита»
Тип заходу: вистава
Місце: Волинський обласний академічний музично-драматичний театр імені Тараса Шевченка
Початок: 12:00
Що обіцяють: інсценізація Ярослава Ілляшенка за казкою Івана Франка

Подія: РадіоХіти. Танці
Місце: Пивний клуб «Оболонь» («Кораблик»)
Що обіцяють: «Цього разу ми танцюватимемо під круті та улюблені пісні правильних радіостанцій. Бомбезні хіти, які ми назбирали в музичну бібліотеку клубу, слухаючи улюблені хвилі Луцька, України та закордонних радіостанцій», - кажуть організатори. Вхід вільний.



Подія: «Green Holiday»
Тип заходу: вечірка
Місце: боулінг-більярд клуб «George's Club»
Початок: 21:00
Що обіцяють: Драйвову та сучасну музику забезпечить DJ Сarat, окрім того MC Zazhygalkin проведе веселі конкурси та розіграші, де буде багато подарунків від РЦ «Промінь». Вхід вільний.



Понеділок, 28 травня

Подія: фестиваль сім'ї
Місце: Центральний парк культури і відпочинку ім. Лесі Українки
Початок: 13:00
Що обіцяють: Кожна подружня пара, яка пройшла всі 6 кроків ПОДРУЖНЬОГО ЧЕЛЕНДЖУ, автоматично стає учасником розіграшу сертифікатів на романтичну чи сімейну вечерю від наших партнерів – рекреаційного комплексу «Рестпарк» на 1000 гривень (у кількості 1 шт.), та «Базилік» на 500 гривень (у кількості 2 шт.) Сертифікат на 500 гривень отримає найдрайвовіша пара від піцерії «Фелічіта».

Для хоробрих, мужніх, відважних ТАТУСІВ в парку відбуватиметься силове змагання з перетягування автомобіля СУПЕРТАТО, в якому кожен батько за бажанням може взяти участь. За простих 30 секунд ви станете СУПЕРГЕРОЄМ для своєї дитини і подаруєте їй незабутні враження.

Призерам силового змагання для татусів «Супертато»:
1 місце: сертифікат на 750 гривень до піцерії «Фелічіта»,
2 місце: сертифікат на 500 гривень до піцерії «Фелічіта»,
3 місце: сертифікат на 250 гривень до піцерії «Фелічіта».

Унікальний подарунок для 10 особливих учасників змагання підготували організатори конкурсу. Вони отримають сертифікат на участь в майстер-класі для тата і дитини із виготовлення піци в піцерії «Фелічіта», який відбудеться 2 червня о 12:00.

Для дітей: зона активного відпочинку: батути, майстерки, розваги, велетенські мильні бульбашки, морозиво.

НА СЦЕНІ:

• RULADA – популярна співачка, автор, композитор, зоряний педагог по вокалу, засновник унікальної авторської школи різножанрового вокалу ImproviNation, є номінантом ряду престижних музичних фестивалів і премій: Х-фактор, Хіт-конвеєр 2016, Українська пісня, YUNA та ін.
• Олександр та Віта Ліванцови – автори українського сімейного хіту «Моя сім'я», композитори, автори пісень, переможці конкурсу «Християнська пісня року»
• Сергій Рибак – композитор, джазовий виконавець, засновник Християнської естрадно-джазової школи «Тритон» в Луцьку та в Києві
• Подружні конкурси, ігри
• Подарунки для переможців від спонсорів



Подія: Свято Морозива
Місце: Театральний майдан
Початок: 14:00
Що обіцяють: Свято Морозива від найбільшого виробника «солодкого холоду» України — компанії «Рудь». Купуючи морозиво на самому заході, гості свята отримають квитки-перепустки на атракціони та майстер-класи заходу. 1 будь-яке морозиво «Рудь» = 1 квиток на атракціон. Окрім цього, працюватимуть вільні від квитків локації. Тут відбуватимуться конкурси, естафети, показові виступи, розіграші дарунків.



Подія: «Лебедине озеро»
Тип заходу: балет
Місце: Волинський обласний академічний музично-драматичний театр імені Тараса Шевченка
Початок: 18:00
Що обіцяють: Балет на 3 дії. Більше 40 артистів, ексклюзивні образи і костюми, тонни мультимедійного обладнання і декорацій, відточена хореографія і високий професіоналізм артистів. Прекрасний музичний супровід за мотивами творів відомого композитора П. Чайковського стане якісним доповненням, повністю завершальним атмосферу таємничої чарівної казки. Вас чекає масштабна балетна постановка в три дії європейського рівня.



25-28 травня. КІНО

Фільм: «Дедпул 2»
Жанр: фантастика, бойовик, комедія, пригоди
Місце: «Premier City»
Початок: 18:00; 19:30; 21:50; 22:50 (крім понеділка)
Про що фільм? Головний герой фільму – хлопець на ім'я Вейд Вілсон (Раян Рейнольдс). Він позбувся смертельної хвороби завдяки програмі Департаменту Х, і тепер у нього є суперздатність швидко регенерувати. Але при цьому він має спотворене обличчя і змушений його ховати. Коли з’являється суперсолдат з місією вбивати, Дедпул змушений задуматися про дружбу, родину і про те, що насправді означає бути героєм – при цьому роздаючи пенделів на всі 50 відтінків. Оскільки іноді, аби зробити щось добре, доводиться вдаватися до брудних прийомів.

Фантастичний бойовик «Дедпул 2» – продовження фільму про хлопця, який говорить про себе що він «супер, але не герой». Перша частина вийшла на екрани в 2016 році і касові збори перевищили бюджет більш ніж в 13 разів. Фільм увійшов в історію як найкасовіший проект з рейтингом R. До роботи над продовженням приступили відразу ж після прем'єри. Раян Рейнольдс повернувся до своєї ролі. Сценарій знову довірили написати Ретту Різу, Полу Вернику і Робу Лайфелду. Вибір режисера виявився складнішим. Тім Міллер, який знімав першу частину, покинув проект через творчі розбіжності. Його місце зайняв Девід Лейтч. Творці нової франшизи вже планують третю частину.



Фільм: «Соло: Зоряні війни. Історія»
Жанр: Соло: Зоряні війни. Історія
Місце: «Premier City»
Початок: 11:00; 13:40; 14:50; 16:20; 17:30; 19:00; 20:10; 21:40; 22:30 (крім понеділка)
Про що фільм? Події фільму відбуваються у всесвіті «Зоряних війн» у період між подіями, описаними в епізоді «Помста ситхів» та «Нова надія». Історія розповідаає про пригоди молодого Гана Соло, контрабандиста-одинака, до його зустрічі з Обі-Ваном Кенобі та Люком Скайвокером в оригінальному фільмі «Зоряні війни».



Фільм: «Душа компанії»
Жанр: комедія
Місце: «Premier City»
Початок: 11:20; 15:50
Про що фільм? У свої сорок з лишком жінка дізнається, що чоловік хоче з нею розлучитись. Тоді вона вирішує кардинально змінити життя і нарешті отримати диплом про вищу освіту, подавши документи до університету, в який щойно вступила дочка. Дуже швидко вона стає знаменитістю університетських соцмереж завдяки своєму таланту влаштовувати вечірки.



Фільм: «Зачарований принц»
Жанр: мультфільм, мюзикл, фентезі, комедія, сімейний
Місце: «Premier City»
Початок: 10:10; 13:00; 14:10; 16:00; 17:50
Про що фільм? Колись давно у одному далекому царстві народився принц. Немовля було напрочуд гарним, та все одно фея вирішила застосувати на хлопчику крихітку чарівного пилку. Кожен, на кого цей пилок потрапляє, стає неймовірно гарним в очах оточуючих, варто йому лише посміхнутись. Але щось пішло не так, і замість малесенької крихітки фея висипала на хлопчика цілу хмару пилку. Пройшли роки. Може здатися, що життя юнака складається легко і просто – варто йому лише усміхнутися і люди ладні робити будь-що заради нього. Але хлопцю хочеться справжнього кохання. І він його шукатиме...



Фільм: «За бортом»
Жанр: комедія
Місце: «Premier City»
Початок: 10:30; 13:30; 20:20
Про що фільм? Багатий і розбещений власник яхти Леонардо падає за борт, а коли приходить до тями, то не пам'ятає, хто він такий. Вирішивши, що це відмінний шанс, щоб помститися багатієві за його знущання, прибиральниця Кейт забирає Леонардо до себе додому, називаючи його своїм чоловіком.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не піти а поїхати в село де ліс, озеро, річка, риба, корова, грядки...
Життя таке коротке щоб його тратити на ходіння по Там Тамах, Дреналінах...
Відповісти
Останні новини
Куди піти у вихідні в Луцьку: 25-28 травня
25 травень, 2018, 10:00