Хочемо грошей: у Луцьку не вистачає коштів на соціальну програму

Хочемо грошей: у Луцьку не вистачає коштів на соціальну програму
Для Програми надання інтегрованих соціальних послуг з питань сім’ї, дітей та молоді, попередження насильства в сім’ї та протидії торгівлі людьми на 2018-2019 рік у міській раді Луцька виділили недостатньо коштів.

Про це йшлося 23 травня під час материнської комісії Луцькради.

Начальник управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан розповіла, що на цю програму планували отримати 558 тисяч гривень, а реально надійшло 390 тисяч.

Вона наголосила, що ця ініціатива була доленосною, оскільки вперше в управління є спеціальна програма, за допомогою якої вдалося порушити актуальні проблеми, такі як торгівля людьми та насилля, провести низку інформаційних та соціальних заходів.

Станом на травень управління використало 103 тисяч 179 гривень. Ліна Галан звернулась до членів комісії з проханням виділити недофінансовані 30 % та додатково надати кошти на три заявки.

«Хочемо грошей. Недофінансована програма на 30 %. Ми все-таки очікуємо, що ці 30 % отримаємо. У нас є непередбачувані витрати, зокрема у нас є лист про відвідування дітей учасників АТО в Литві, на забезпечення транспортування дітей треба 70 тисяч», - сказала посадовець.

Окрім того, від ГО «Джерело життя» та «Повір у себе» надійшли листи про оздоровлення дітей, тож управління соцслужб знайшло недорогий варіант відпочинку у затоці в Одесі.

Тож в цілому Ліна Галан попросила про виділення близько 300 тисяч.
Члени комісії підтримали звернення, тож рішення - за сесією міської ради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.