У Луцьку пропонують створити центр соцпослуг за типом «все в одному»

У Луцьку пропонують створити центр соцпослуг за типом «все в одному»
Директор департаменту соціальної політики Вікторія Майборода пропонує створити у Луцьку Центр соціальних послуг у форматі «Прозорий офіс».

Про це стало відомо 23 травня під час засідання постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови.

Вікторія Майборода розповіла, що нещодавно повернулась із Харкова, де ознайомлювалась із досвідом роботи таких центрів. Принципи роботи центру полягають у тому, що всі соціальні послуги людина зможе отримувати не в різних інстанціях міста, а в одній будівлі.
«В цьому центрі планується узагальнити комплекс послуг, які надає департамент соціальної політики, Пенсійний Фонд, Центр зайнятості, територіальний центр, управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, центр обліку бездомних громадян, департамент сім’ї, молоді та спорту, департамент соціального страхування», - пояснила Майборода.

У закладі буде адміністратор, який з’ясовуватиме проблему людини і скеровуватиме її у відповідний відділ.

Всі послуги надаватимуться безкоштовно. Години прийому – з 8:00 до 20:00, а робота працівників буде організована у дві зміни.

«Що спонукало нас створити центр, це те, що держбюджет готовий до створення таких центрів», - підкреслила Майборода, мовляв, на центри у Києві, Одесі та Харкові виділили 52, 4 млн грн.

За її словами, наразі на реалізацію цієї задумки не потрібно додаткових штатних одиниць і вливань із бюджету, а ідеальним було розмістити центр у приміщенні РАЦСу або ЦНАПу.

Члени комісії підтримали проект рішення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку пропонують створити центр соцпослуг за типом «все в одному»
23 травень, 2018, 11:09