Обрали концепцію реконструкції парку 900-річчя Луцька

Обрали концепцію реконструкції парку 900-річчя Луцька
Одна із концепцій реконструкції парку 900-річчя Луцька припала до душі лучанам, тож її пропонують затвердити у міськраді, аби розпочати роботи.

Про це стало відомо 23 травня під час засідання постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров'я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови.

Цю концепцію презентували 1 лютого, опісля створили сайт для обговорення, де розмістили всі матеріали проекту і кожен охочий міг залишати відгуки.

Радник міського голови Мар’яна Сорочук розповіла, що зважаючи на позитивні відгуки лучан, варто затвердити цю концепцію, щоб далі розпочати роботу із документацію, зокрема встановлення нових меж парку.

Керівник робочої групи із розробки концепції Роман Литвин розповів, що розробники враховували наявність усіх дерев, доріг та вже існуючого зонування, того, як люди переміщають у парку, звідки заходять у нього і як виходять.

«Взагалі цей парк буде обслуговувати до 50 тисяч людей. Парк імені Лесі Українки тупиковий, а цей буде транзитний. Ми починали з людини, як вона ходить, як їй хочеться ходити», - сказав Роман Литвин.

Він додав, що у майбутньому у парку планують розробити інфраструктуру для бігунів, велосипедистів, а також для людей із інвалідністю, які користуються візками. Сам парк стане пунктом для культурного обміну, проведення спортивних змагань тощо.

Члени комісії підтримали проект рішення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: парк, Луцьк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.