Ніхто не забутий: волиняни пом'янули загиблого бійця

Ніхто не забутий: волиняни пом'янули загиблого бійця
У Ківерцівському районі вчора, 22 травня, на місцевому кладовищі пом'янули загиблого бійця Володимира Зарадюка з села Кульчин.

Герой загинув 22 травня 2014 року під час збройного нападу на блокпост в районі селища Благодатне Волноваського району Донецької області.

Отож, в день четвертої річниці від дня загибелі Володимира, солдата, кулеметника 3-го механізованого батальйону 51-ї окремої механізованої бригади м. Володимир-Волинський, до могили бійця та його матері прийшли представники влади. Вони поклали квіти та запалили лампадки, вшанували пам’ять про Героя хвилиною мовчання.

Довідково

Народився Володимир Зарадюк 14 липня в селі Кульчин Ківерцівського району. Після 9 класу пішов працювати на завод у Луцьку, паралельно навчався у вечірній школі. Володя Зарадюк був єдиною дитиною у батьків. Відслужив строкову службу в 72-ій механізованій бригаді у Білій Церкві. Після служби в армії працював на заробітках на будівництві, проживав у Луцьку. З початком російської збройної агресії призваний до збройних сил за частковою мобілізацією в першій хвилі. Солдат в/ч А2331(м. Володимир-Волинський).

Обставини загибелі: Загинув 22 травня 2014 р. під час збройного нападу на блокпост в районі смт. Благодатне, Волноваський район, Донецька область. Разом з Володимиром загинули майор Л. Полінкевич, молодший лейтенант В. Овчарук, старший сержант О. Артемук, молодший сержант Д. Йовзик, старший солдат Є. Біда, солдат М. Бондарук, солдат М. Грицюк, солдат В. Махновець, солдат В. Прокопчук, солдат П. Попов, солдат Д. Шкрібляк, солдат Л. Озеранчук, солдат В. Маринич, солдат А. Нечипорук та солдат В. Ліщук.

Володимира поховали на кладовищі рідного села Кульчин. Удома у загиблого воїна залишились лише батьки, у яких він був єдиним сином. Мати Володі передчасно померла через два роки після смерті сина. 4 червня 2015 року Указом Президента України, за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, Володимир Зарадюк нагороджений медаллю «Захиснику Вітчизни» посмертно.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ніхто не забутий: волиняни пом'янули загиблого бійця
23 травень, 2018, 12:05