Депутат не задоволений «швидкістю» винесення рішень у Волиньраді

Депутат не задоволений «швидкістю» винесення рішень у Волиньраді
Депутат Волинської обласної ради Сергій Слабенко вважає, що через недотримання законодавства та Регламенту ради призводить до виникнення складних ситуацій під час підготовки і розгляду питань порядку денного на сесії.

Про це стало відомо 23 травня під час засідання постійної комісії Волиньради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією.

Комісія розглядала питання про стан законності та заходи щодо її зміцнення під час підготовки і розгляду питань порядку денного на сесії Волинської обласної ради VІІ скликання.

Слабенко зауважив, що в обласній раді відбуваються негативні явища тому що проекти рішень не оприлюднюють за 20 днів до сесії. Як приклад, він навів рішення про надання у користування мисливських угідь, які громадськість зараз оскаржує у суді. Адже саме порушення процедури подання проекту за 20 днів стали підставою звернення в суд. Мовляв, порушення як таке щодо запізнілого винесення – відбулося. Тому у подальшому подібні дії зможуть знову спровокувати тяганину.

«Питання, які не пройшли публічних обговорень – ну не треба їх виносити на розгляд сесії», - вважає Слабенко. Мовляв, дійсно є питання, які треба розглядали терміново, але це виключні випадки, які не можуть бути поширеною практикою. Тому він зауважив, що голові облради Ігорю Палиці треба звернути увагу на цей напрямок та не допускати порушень.

«Апарат зі свого боку завжди старається зробити так, як оптимально», - сказав керуючий справами облради Дмитро Дубняк. За його словами, бувають екстренні випадки, коли сесію збирають за день. Опісля він додав, що готовий врахувати позицію Слабенка.

Однак після нетривалих обговорень депутати не підтримали проекту Слабенка, тож не рекомендуватимуть Волиньраді розглядати та підтримувати це питання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Депутат не задоволений «швидкістю» винесення рішень у Волиньраді
23 травень, 2018, 12:55