Депутат Волиньради просив «скасувати» звіт Палиці

Депутат Волиньради просив «скасувати» звіт Палиці
Депутат Волинської обласної ради Сергій Слабенко вважає, що рішення від 04.04.2018 року № 19/2 «Про звіт голови обласної ради» треба скасувати, бо його прийняли із порушенням низки норм. Обранець громади пропонував розглянути його повторно, однак члени комісії «законності» не підтримали пропозиції.

Про це стало відомо 23 травня під час засідання постійної комісії Волиньради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією.

До порядку денного засідання комісії було включене питання про скасування дії рішення від 04.04.2018 року № 19/2 «Про звіт голови обласної ради».

Депутат Сергій Слабенко, який ініціював його розгляд, просив визнати його протиправним та прийнятим з порушенням норм Закону України «Про доступ до публічної інформації», Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» та Регламенту Волинської обласної ради сьомого скликання.

Відтак, обранець громади зауважив, що рішення необхідно скасувати та визнати таким, що втратило чинність.

Окрім того, Слабенко наголосив, що голові Волиньради треба рекомендувати повторно винести на розгляд сесії обласної ради питання про звіт. Однак цього разу необхідно завчасно оприлюднити проект рішення ради з цього питання ради з метою його громадського обговорення та внесення пропозицій.

«Звіт був оприлюднений фактично перед сесією», - нагадав Слабенко. Натомість рішення треба приймати із дотриманням процедури, враховуючи і публікацію проекту за 20 днів.

Очільник комісії Анатолій Вітів нагадав, що регламент передбачає можливості скорочення строків.

«Порушень нема ніяких», – додав заступник Палиці Роман Карпюк. А опісля додав: «У мене таке враження, що нема чим зайнятися».

Зрештою, Вітів запропонував інформацію до відома прийняти, однак не рекомендувати підтримувати проект рішення. Більшість підтримала таку пропозицію.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Депутат Волиньради просив «скасувати» звіт Палиці
23 травень, 2018, 13:15