Школа дійсно вражає: Савченко відвідав «багатостраждальний» довгобуд у Луцьку

Школа дійсно вражає: Савченко відвідав «багатостраждальний» довгобуд у Луцьку
На закупівлю обладнання для школи №27 у Луцьку треба 12 мільйонів гривень, які хочуть залучити з держбюджету. Усі будівельні роботи у приміщенні закінчили, тож після закупівлі столів, парт, крісел тощо навчальний заклад буде готовий приймати школярів.

Приміщення нової школи у 55-му мікрорайоні міста оглянув голова Волинської обласної держадміністрації Олександр Савченко 23 травня.

Усі загальнобудівельні роботи в школі вже завершені. Просторі класи та новенька їдальня пофарбовані, встановлені ковані гратки для гардеробу. Забудовник подбав, щоб класи для молодших дітей розмалювали кольоровими малюнками, а теплові радіатори прикрасили дерев’яними олівцями. Кольорові малюнки прикрашають й коридори школи. Також облаштували усім необхідним роздягальні та плавальний басейн для школярів.

Директор ТзОВ «Житлобуд-2» Леонід Стефанович зауважив, що навпроти успішно фунцкціонує дитсадок, який був першою чергою будівництва. Про те, коли здадуть школу, його ледь не щодня розпитують мешканці мікрорайону.

«Сам собі говорю і мешканцям, які тут поруч, що 1 вересня вона має бути здана. Я не знаю, від кого це залежить… Але якщо ми не здамо школу, тоді треба давати оцінку всім і оцінку серйозну, хоч ми і не любимо цього робити. Час настає. Ми сьогодні переконалися, що школа готова, дійсно готова. Треба тільки поставити обладнання - парти, крісла в актовий зал, кухонне обладнання», - розповів будівельник. Однак, аби 1 вересня школа вже могла зустрічати дітей, займатися всім треба вже. Тож Стефанович подякував Савченку, що той сам виявив бажання подивитися на стан готовності.

Заступник начальника управління капітального будівництва ОДА Станіслав Наумчик розповів, що необхідно ще 12 мільйонів гривень. Тому треба буде залучити кошти державного бюджету - можливо, через депутатські фонди чи державні програми.

«Очікуємо на серпень, а 1 вересня ввести школу в експлуатацію», - додав Наумчик.

Савченко мав деякі зауваги. Наприклад, щодо доступності тротуарів для людей з обмеженими можливостями, та загалом залишився задоволеним побаченим.

«Я прибув сюди не перевіряти, як працює міська влада, у мене нема таких повноважень, просто, можливо, чимось допомогти – ні більше, ні менше. Вважаємо, що школа абсолютно готова до запуску, крім обладнання», - мовив очільник ОДА. Часу, аби облаштувати все як слід, залишилося небагато.

«Сама по собі школа - вона дійсно вражає, але ми бачили школи і більші. В Осівцях село на 500 чоловік, а школа в півтора рази більша, ніж ця. Це говорить про раціональність використання державних коштів, це каже про те, що ефективно вона збудована», - вважає посадовець.

Савченко відзначив, що є один важливий момент – школа не має спортзалу. Тому наразі стоїть дилема, як відкривати школу.

«З іншого боку, здоровий глузд каже про те, що сьогодні немає ні нової школи, ні спортзалу. Якщо ми встигнемо, просто не буде спортзалу, а буде розкішна школа. А це нас зобов’яже дуже швидко робити спортзал. Думаю, що всі можливості для цього є», - підсумував керманич області.

Опісля перший заступник міського голови Григорій Недопад відповів на питання, чи встигнуть набрати вчителів та працівників, у разі якщо школу «запустять» цьогоріч. За його словами, за заклад хтось має відповідати, тож нині така особа вже є.

«Фактично є вже людина, яка є відповідальною. Вона не є ще директором – це вона має пройти конкурси. Тісно співпрацюють вони з управлінням капітального будівництва облдержадміністрації, робилися зміни по проекту, що стосується закупки обладнання. На щастя, все склалося - оголошені тендери на закупівлю. Дуже велику надію маю, що воно до 1 вересня все буде вже встановлене», -сказав Недопад. Тому нині основне - відкрити школу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пан Савченко відвідайте ще школу #13, та розкажіть коли вже нарешті добудують спортзал та їдальню.
Відповісти
Не за адресою звертаєтесь, вам до Пустоцвіта з Полішуком!!!
Відповісти
А Полішук де! Чому не піариться! Чи боїться генерала Савченко, що в камуфляжну форму одіне.
Відповісти
полішук буде сидіти разом з пустоцвітом, то лише питання часу.
Відповісти
Дійсно багатостраждальна школа
Відповісти
Багатостраждальна
Відповісти
А яка тоді 13 школа яка ???
Відповісти
Чому на інші школи не виділяють з держбюджету? Чому батьки купують парти, підручники, дошки та роблять ремонти за своі кошти?
Відповісти
боїться шо за тих 13 мільйонів, що не вистачає, спитають поліщука. кінець 2017р:

«На жаль, на сьогоднішній день політичні амбіції міської влади не співпадають з інтересами 55-го мікрорайону. Будівельні роботи приблизно на 95 % завершені, залишились дрібниці. Далі мали йти закупівля та встановлення обладнання», – розповів народний депутат Ігор Лапін під час огляду будівництва школи 28 жовтня.

Він зазначив, що на початку року для добудови школи не вистачало 40 мільйонів гривень. За словами нардепа, ще Микола Романюк виділив 10 млн із місцевого бюджету і більше 16 млн нардеп залучив через центральний бюджет при розподілі субвенцій. Однак, місцева влада відкликала 10 млн гривень на будівництво дороги. "
Відповісти
Останні новини
Школа дійсно вражає: Савченко відвідав «багатостраждальний» довгобуд у Луцьку
23 травень, 2018, 17:04