Приведи друга – отримай гроші: як у Луцьку «розводять» безробітних

Приведи друга – отримай гроші: як у Луцьку «розводять» безробітних
У Луцьку горе-роботодавці запрошують людей на роботу, обіцяючи золоті гори, натомість – ще й самим безробітним таке «працевлаштування» влітає в копієчку.

Одна із фірм, які з-поміж людей прийнято називати «розводняком», знаходиться у підвальному приміщенні за адресою вулиця Лесі Українки, 16. Чорними літерами на золотій табличці вказано «Центральний офіс комерційного призначення Альянс» і стрілочка донизу.



Про фірму Інформаційному агентству ВолиньPost розповіли читачі. Зокрема, Лілія Луцюк, яка теж намагалася працевлаштуватися в «Альянсі» розповідає, що відразу зрозуміла, що щось не так. Адже увагу ще на співбесіді привернув дуже великий потік людей. «Про саму фірму, роботу, обов’язки не говорять. Обіцяють, що все пояснять на стажуванні. Вміло розводять, голорять великими, розумними, завченими реченнями. При цьому – ніякої конкретики. За 15 хвилин моєї з співбесіди таких охочих, як я, було близько 10 чоловік», - розповідає дівчина.

Тож журналісти вирішили перевірити інформацію.

Новачкам тут дуже раді. Тож, попередньо записавшись, йдемо на співбесіду. Вона побудована із банальних запитань та кількох слів про діяльність компанії, з яких було зрозуміло лише те, що компанія співпрацює з міжнародним товаровиробником, що займається продажем побутової хімії, подушок, постільної білизни тощо. В наших обов’язках мало б бути проведення ділових переговорів з постачальниками/партнерами/клієнтами та ведення первинної документації.

Під час співбесіди в компанії наголосили, що в них серйозний конкурсний відбір. Якщо підійдемо, запросять на 4-денне стажування. Пообіцяли зателефонувати з 19.00 до 21.00. Як згодом виявилося, відбір не такий вже й серйозний і залучити в свою мережу намагаються всіх, хто «клюнув» на заманливе оголошення про роботу.
Як згодом розповіла дівчина Марія, яка уже пройшла так зване стажування, 4 дні стажерам читають бізнес-лекції, які ні про що конкретно не говорять. На 4 день шукачам роботи уже сказали, що завдання кожного – набрати команду, тобто привести 4 людей, які підпишуть договір, який є (увага!) платним – 290 грн.

Але це ще не все. Кожен має свій номер, який активується лише після покупки продукції, але найдешевший засіб в каталозі – зубна паста, яка коштує понад 300 гривень. Тобто лише для того, щоб підписати сумнівний договір із потенційним роботодавцем потрібно витратити майже 700 гривень. Від тих 4 людей, яких стажери повинні привести за місяць, останні нібито отримують відсотки і 4000 гривень зарплати. Але, знову ж таки, як потім стало відомо, 4 людей привести майже нікому не вдається. Максимум – 1-2 людини в місяць. Тож чотирьох тисяч і відсотків ніхто й в очі не бачив.

Марія, про яку ми вже згадували, вирішила не зволікати і відмовитись від цієї «перспективної» вакансії. Але й тут є свій підступ. Коли в компанії почули про причину відмови («чоловік категорично проти»), сказали, що він її не любить і дали написати 50 цілей з приблизним терміном на їх виконання та сумою грошей, які потрібні для здійснення омріяного.



«Мені здається, що це психологічний вплив на людину. Вона бачить, що мені потрібно. Тим паче, я молода, а отже, мені можна легко присісти на вуха», –висловилася Марія. За її словами, потенційним працівникам розповідають, що компанія навіть влаштовує семінари на Канарах. До того ж, за словами дівчини, працівники нібито мають заробляти «зірки». А здобуття, для прикладу, сьомої «зірки» забезпечить їх пенсією у сумі 10 000 гривень. Хто її виплачуватиме, щоправда, не кажуть. Вправні ж менеджери використовують усі можливі психологічні методи, для того щоб людина повірила у те, що її чекає хороша перспективна робота.

Чи варто погоджуватися на такі умови і ставати учасником мережі «витягування грошей» з кишень безробітних, які шукають заробітку, – вирішувати вам. Утім у випадку таких підозрілих фірм, як «Центральний офіс комерційного призначення Альянс» варто бути особливо уважним, поміркованим, у будь-якому випадку не виконувати умови «працедавця», які передбачають витрату грошей та уважно читати те, що пропонують підписати.

Ельміра САФАРОВА

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Розводять не безробітних, а лохів.
Відповісти
Свого часу таких "вумних" (кадрову агенцію правдв) з їх вимогою "віддаси нам 2/3 першої зарплати" (при тому що за ПРОПОЗИЦІЮ вакансії теж здерли) тупо послав далеко-далеко, погрожували судом, тужились, пижились, вказав на ЯВНІ порушення закону у їх договорі, і побажав щастя в суді, директор не зрозумів - то пояснив трішки по іншому (не вельми законно, зате ефектно і ФІЗИЧНО) - відчепилися і зникли вмить.
Відповісти
Пару чоловік з бітами і Аьянс закриють назважди .
Відповісти
А я був на "співбесіді" в "філії" Альянса в приміщенні облдрукарні, 4 пов. 406 каб., а "керівництво" знаходиться в 402каб. їх там чоловік 10 сидить.Себе називають "Волинь плюс", зайшов в інтернет, а там ними й не пахне. Всі хороші психологи. Було повірив, але після бредової першої співбесіди більше туди не пішов.
Відповісти
Я приходила на собиседование в эту "фирму". Мне дали заполнить анкету и когда я её прочла меня сразу насторожили ряд вопросов; живу ли я в собственной квартире (доме) или снимают. И больше всего меня удивил вопрос; какой доход в грн. имеет моя семья в месяц. Я пришла устраиваться на работу, какая разница какой доход у моей семьи? После этого я поняла, что это какое-то разводилово. И на мои поставленные вопросы я не получила конкретных ответов. Плюс кроме пару столов и стульчиков из мебели нет ничего. А да и ещё, когда я питалась задать какие либо вопросы тут же в ходил охранник ( так было написано у него на бейджике) и не администратор, а именно он отвечал на мои вопросы. А администратор не мог и двух слов связать, что бы мне внятно, что либо объяснить. Так как меня интересовало зачем им знать какое у меня имущество и какой доход у моей семьи.
Відповісти
В Луцьку знаходяться за адресою Волі 27, 4 поверх, 406 кабінет (приміщення обл. друкарні). Перше заняття доволі цікаве, це загальна лекція по економіці, тобто коротко про все. А ось на другому прямим текстом описали схему стандартної фін. піраміди: залежність заробітку від к-ті людей під тобою; %; золоті, срібні та бронзові звання, обіцянки космічних сум і т. д. При цьому навіть люди які застали МММ сиділи і кивали головами. Я не знаю було НЛП чи ні, однак працювати з людьми вони вміють. Хороші психологи. Також пропонували взяти книгу під заставу 50 грн. чи свідоцтва про народження. Десь читав відгук що заставу вибивати доводиться. В принципі 50 грн. за українську версію "Багатий тато — бідний тато" це невеликі гроші на наш час тому можна брати. Однак ставтесь до цього як до купівлі. При цьому від прямих питань ухиляються. Не отримав чіткої відповіді на те чим займається компанія, яка посада буде, які обов’язки, яка з/п. На все кажуть що буде заняття — там і дізнаєтесь. Десь читав що можуть надзвонювати навіть після відмови тому раджу забрати анкету. Є ймовірність що добровільно не віддадуть. Особисто я відмовився від участі після другого заняття і забрав анкету.
https://www.olx.ua/uk/obyavlenie/shukayu-pomchnika-v-komertsyniy-vddl-IDD6zDB.html#d806dacff7
Ось текст оголошення:
"Шукаю помічника в комерційний відділ.
Робота адміністративного характеру.
Дохід від 8000 грн.
Графік роботи п*ятиднівка. Є можливість гнучкого графіку.
По всім питанням телефонуйте 097 22 66 198 або 066 510 42 20 Олена Іванівна"
Відповісти
Волинь+, номери з олх:
067 957 7950 Лідія Василівна
099-1844-928 Вікторія
063-1850-621
068 489 3495 Тетяна
095 249 9745 Анна Ігорівна
095 465 2252 Іванка
096 816 3267 Віталій
Відповісти
Останні новини
Приведи друга – отримай гроші: як у Луцьку «розводять» безробітних
24 травень, 2018, 12:40