Луцькій будівельній компанії боргують 800 тисяч за сільську котельню

Луцькій будівельній компанії боргують 800 тисяч за сільську котельню
Приватне акціонерне товариство «Луцьксантехмонтаж №536» майже 10 років охороняє котельню у селі Прилісне Маневицького району, реконструкцію якої здійснювали за договором з управлінням капітального будівництва ОДА. За 10 років за охорону компанії боргують 800 тисяч гривень.

Про це стало відомо 24 травня під час засідання постійної комісії Волиньради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства.

Заступник директора ПрАТ «Луцьксантехмонтаж №536»» Світлана Левчун пояснила, що в 2007 році будівельники заключили договір із управлінням капітального будівництва ОДА щодо реконструкції твердопаливної котельні у селі Прилісне Маневицького району. Наразі село опалюють від торфобрикетного заводу, однак котельня має потужності та призначена для опалювання житлових будинків та місцевої школи. Так, лише протягом 2008 року виконали робіт на 6,5 млн грн.

«Було дуже багато додаткових робіт, які не були включені в кошторис», - додала Левчун. Так, у котельні поставили 3 котли і вона практично готова, залишилося поставити ще 2 котли, однак немає коштів. Та ситуація складна тим, що «Луцьксантехмонтаж№536» з 2008 року охороняє об'єкт та не може передати його на баланс сільраді. Таким чином, за цей період за електроенергію та оплату охоронникам «набігло» 800 тисяч гривень. Однак скільки б будівельна компанія не зверталася до керівництва Волинської обласної ради та Волинської обласної державної адміністрації про передачу незавершеного об’єкту, ніхто не хоче брати об'єкт на баланс.

«Ми просимо доробити котельню - виділити кошти і прийняти, щоб цю котельню запустити. Все-таки стільки бюджетних коштів потрачено, а вона стоїть», - додала Світлана Левчук. Тому, мовляв, треба виділити кошти та завершити справу, а також Волиньрада має проголосувати за те, аби погасити борги перед ПрАТ.

Очільник комісії Юрій Цейко зауважив, що те, що котельню не використовують вже 10 років, виглядає дивно. Депутат Іван Киричик додав, що знає ситуацію - в сільраді розуміють, що разом із активами отримають і борг у 800 тисяч, а оплатити його немає звідки. «На жаль, таких коштів Прилісненська сільська рада не має», - сказав Киричик.

Заступник очільника управління капітального будівництва ОДА Станіслав Наумчик додав, що обладнання у хорошому стані, та будівлю котельні треба підремонтувати. Як оптимальний варіант в ОДА розглядають передачу котельні на баланс ОТГ, яка і має покрити витрати за охорону. За попередніми розрахунками, з врахуванням боргу та вартість завершення, треба близько 8 млн грн.

Зрештою, комісія прийняла рішення інформацію від ПрАТ «Луцьксантехмонтаж №536" взяти до відома. Окрім того, облдержадміністрації рекомендували провести робочу нараду за участі УКБ, ПрАТ, представників ОТГ та Волиньради до кінця червня 2018 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцькій будівельній компанії боргують 800 тисяч за сільську котельню
24 травень, 2018, 13:03