На Волині місцеві бюджети отримають понад 53 «освітні» мільйони

На Волині місцеві бюджети отримають понад 53 «освітні» мільйони
У рамках розподілу обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» на 2018 рік Волинь отримала 53,7 млн грн.

Про це 24 травня під час засідання постійної комісії Волиньради з питань бюджету, фінансів та цінової політики повідомила начальник управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації Людмила Плахотна.

Посадовець розповіла, що області виділено 53,7 млн на забезпечення якісної освіти. Ці кошти розділені на дві частини. 32 млн грн передбачені на закупівлю меблів та комп'ютерної техніки для початкових класів. Кошти розподілять пропорційно – по 40%, ще 20% спрямують на інші витрати.

Окрім того, ще 15,9 млн грн передбачили на навчання та підготовку тренерів та педагогів, які навчатимуть дітей 1 класів. Не менше 90% цих коштів спрямують на заробітну плату, в інститут післядипломної освіти, а також роздаткові матеріали. 10% розподілять між районами для організації доїзду на навчання.

Плахотна розповіла, що кошти розприділять пропорційно кількості шкіл, класів та учнів.

«У нас сьогодні виникає питання скільки в нас учнів 1 класів», - зауважила посадовиця. Адже фактично приймають дітей із вересня. Та деякі батьки ще думають куди віддати дитину, інші ж написали заяви одразу в два заклади.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині місцеві бюджети отримають понад 53 «освітні» мільйони
24 травень, 2018, 14:49