Особливий фест для особливих людей: як волиняни їздили на «Долину нарцисів»

Особливий фест для особливих людей: як волиняни їздили на «Долину нарцисів»
У Луцьку підбили підсумки фестивалю «Долина нарцисів» для людей з інвалідністю, який вдесяте відбувся у місті Хуст Закарпатської області.З обласного центру Волині на фестиваль їздили учасники громадської організації батьків дітей із синдромом Дауна та іншими порушеннями розвитку.

Прес-конференція за результатами поїздки відбулась 24 травня у Луцькій міській раді.

Дітям припала до вподоби триденна програма. За період перебування на святі вони мали змогу показати свої таланти та спортивні вміння, побувати на цікавих екскурсіях, зокрема на ферму оленів та страусів, погостювати у християнському таборі біля річки Тиси.

Фестиваль об’єднав 147 учасників із різних куточків України та із закордону. Захід проводять для того, аби інтегрувати людей з особливими потребами у суспільство через розвиток їхніх умінь та здібностей.

Голова правління ГО батьків дітей із синдромом Дауна та іншими порушеннями розвитку Олена Мельник розповіла, що вони чули про фестиваль давно, але охочих туди так багато, що дуже важко пройти відбір. Однак цього року їм пощастило отримати запрошення та побувати на фестивалі, відчути його «неймовірну атмосферу» і познайомитись із багатьма людьми.

«Ми знали, що це міжнародний фестиваль. Хотілося показати щось особливе, що притаманне Волині. Вибрали запальний танок «Волиняночка». Дуже довго ми готувалися, тому що танець швидкий. Дуже багато вкладено зусиль, багато репетицій провели», - сказала Олена Мельник. Вона додала, що їхня організація вже має багато запрошень відвідати інші заходи.

За її словами, допомагала у постановці танцювальної композиції Тетяна Ромашковець із Ківерців, а тренування розпочали ще у січні.

Жанна Поліщук розповіла про участь дітей у спортивних змаганнях і їхні здобутки. До розповіді долучились і самі «винуватці» заходу, які за активну участь у спартакіаді отримали грамоти від міського голови Хуста.

«Усі їхні місця цікаві організатори дозволили нам побачити. Це була дійсно цікава програма. Наши дітям найбільше сподобалось відвідування оленячої і страусиної ферми, де діти мали змогу отримати страусине яйце, наступити на нього. Ми мали можливість зробити багато фотоспогадів на майбутнє. Ми дійсно відпочили, розслабились. Це особливий фестиваль для особливих дітей. Коли ти їдеш і бачиш, наскільки розвивається твоя дитина, ти розумієш, які фестиваль дає шикарні можливості», - поділилась Лариса Новосад.

Учасники фестивалю «Долина нарцисів» подякували міській владі за сприяння у поїздці та розповіли, що хотіли б провести щось подібне на Волині. Наостанок зробили спільну світлину.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Особливий фест для особливих людей: як волиняни їздили на «Долину нарцисів»
24 травень, 2018, 16:03