Навіщо носити бандаж для колінного суглобу?*

Навіщо носити бандаж для колінного суглобу?*
Майже в кожному виді спорту трапляються травми коліна. Чим ви активніші, тим імовірніше виникнення таких проблем. Але зовсім не обов’язково бути травмованим, щоб носити бандажі для спини. Здесь велике значення має профілактика. Те ж саме стосується і коліна. Завдяки ортопедичним виробам ви можете залишатися здоровими і активними, зменшуючи ризик пошкодження суглобів до мінімального рівня. То яка ж користь від використання бандажу?

Захист коліна від травми

На сьогоднішній день найбільш поширеним застосуванням колінного бандажу є не відновлення після травми, а її профілактика. Багато спортсменів використовують ці вироби, щоб захистити себе на тренуваннях і змаганнях. Рухливість при цьому не погіршується.

Запобігання новим травмам

Після травми коліна ви можете доволі швидко повернутися до звичного життя. Але сам суглоб лишається ослабленим ще тривалий час. Доки він не укріпився, доволі ризиковано вирушати на стадіон чи в спортзал. В іншому разі ви можете отримати нову, значно серйознішу травму. Це ще одна причина, з якої багато спортсменів виходять на поле, надягнувши бандаж. Він захищає і підтримує коліно, запобігаючи його подальшим пошкодженням. Навіть якщо ви впадете чи з кимось зіткнетеся, суглоб буде укріплюватися і далі.

Реабілітація після пошкодження


Одразу після травми лікар, швидше за все, запропонує вам використовувати колінний бандаж. У більшості випадків його доводиться носити від кількох тижнів до кількох місяців. Але це необхідно, оскільки бандаж стимулює регенерацію тканин. Ортопедичний виріб захищає пошкоджену ділянку тіла і не дозволяє вам зробити щось, що призведе до нової травми.

Носіння реабілітаційного бандажу дозволяє вам рухатися, а не постійно сидіти чи лежати, доки нога загоїться. Жорсткість виробу гарантує, що ви не будете неправильно згинати ногу.

Підтримка при артриті

Якщо ви хворієте на артрит, звичайне ходіння може бути дискомфортним. Тим не менш, багато професійних спортсменів і аматорів підтримують активний спосіб життя за допомогою завдяки бандажу. Він розподіляє навантаження з коліна на здоровіші ділянки ноги, дозволяючи вільно пересуватися.

Попередження набряків

При лікуванні незначної травми коліна набряк часто є однією з найбільших проблем. Коли кров та інші рідини накопичуються в пошкодженому місці, це підвищує тиск на коліно і може спровокувати сильний біль. Є ризик суттєвого сповільнення процесу загоєння. Бандаж доволі щільно охоплює ногу, просто не лишаючи місця для накопичення рідини.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.